Flere hundrede ældre og børn deltog i årets Royal Side Run

Det traditionsrige Royal Side Run har igen samlet beboere på flere af plejecentrene i Randers Kommune. En dag hvor motion, glæde og fællesskab stod i centrum.

I ugerne 22 og 23 har der igen i år været afholdt Royal Side Run. En begivenhed der er blevet fejret med stor entusiasme og deltagelse på tværs af flere plejecentre i Randers kommune. Flere steder var lokale daginstitutioner også inviteret på besøg, og både beboere, børn og personale havde skønne dage med motion, samvær og glæde.

Hos Kildevang deltog 52 børnehavebørn fra Naturbørnehaven i Langå sammen med 25 beboere. Trods regnen startede dagen med fælles opvarmning foran hovedindgangen, hvorefter startskuddet lød, og deltagerne begav sig ud på den 250 meter lange rute i sansehaven. Børnene løb op mod 15 runder, mens flere ældre tog op mod 4 runder. Arrangementet blev afsluttet med servering af sodavand, saft, pølser med brød og is. Børnene havde lavet hjemmelavede medaljer, som blev overrakt af centerlederen ved målstregen.

Hos Terneparken bød morgenen på regn og rusk, men som løbet skulle til at starte, klarede vejret op, og Royal Side Run kunne gennemføres med en smuk himmel og høj sol. Deltagerne kunne vælge mellem tre forskellige ruter i byen, og dagen blev afsluttet med servering af hotdogs.

Kollektivhuset havde den største tilslutning med omkring 100 beboere og udeboende, samt 30 børn og pædagoger fra Børnehaven Birkebo. Turen på 1,2 km gik fra Kollektivhuset over i Doktorparken, hvor cykelpiloterne sørgede for, at flere ældre også kunne deltage i løbet. Pårørende skabte en festlig stemning med flag ved start og mål. Kaj på 100 år, som selvfølgelig også havde deltagernummer 100, blev dagens vinder som den hurtigste gående. Dagen sluttede af med levende musik og sandwich på terrassen, sponsoreret af aktivitetsudvalget.

Beboerne på Lindevænget afholdt Royal Side Run på Naturcenter Randers. Her gik turen først gennem naturcenteret, hvor geder, får og høns kunne beundres. Herefter gik turen videre langs Gudenåen. Tilbage ved bålhytten blev der serveret frikadeller tilberedt over bål og kold kartoffelsalat. Dagen blev afrundet med kaffe, kage og fællessang.

Rosenvænget havde også en smuk kulisse. Sansehaven var fyldt med blomster i de fineste farver og solen skinnede fra en skyfri himmel. Ruten på 500 meter var markeret med flag, vimpler og bannere, og flere frivillige hjalp rollator- og kørestolsbrugere. 95 glade børn og voksne startede med fælles opvarmning kl. 10.00, hvorefter løbet blev skudt i gang til livlig musik. Mange deltog flere runder og kunne for hver runde få en farvet elastik på fingeren, hvilket i alt blev til 232 runder eller 116 km. Dagen sluttede med nybagte pølsehorn og kaffe med småkager, sponsoreret af Aktivitetsudvalget. Arrangementet blev tilrettelagt af centerterapeuten og personale fra Vedligeholdende træning på Rosenvænget.

Alt i alt var Royal Side Run igen et vellykket arrangement med masser af motion, gode oplevelser og fællesskab, som var med til at styrke båndene mellem generationerne.

Se billeder fra dette års Royal Side Run i billedgalleriet, hvor vi har samlet nogle af de mange aktiviteter fra de forskellige plejecentre.

1 / 10

Seneste nyheder

Nyheder