Flyvende start for Randers Nord IF

Interessen for åbningen af en ny fodboldklub i det nordlige Randers overgik alle forventninger, da antallet af deltagere til påskens fodbold camp i Nørrevangsparken måtte udvides for at møde efterspørgslen

Oprindeligt var planen, at 40 børn i alderen 6-12 år skulle være med på græsset ved den fodbold camp, som i påsken skulle være startskuddet på Randers Nord IF. Men forhåndsinteressen for den nye fodboldklub i nord viste sig så stor, at der blev skabt plads til yderligere 15 børn, så 55 var på græsset, da klubben indledte tre dages fodbold camp i Nørrevangsparken mandag 25. marts 2024.

”Jeg tror vi har sagt til 20 børn mere, at de må vente, til træning kommer i gang efter påsken. Det har været fornemt at opleve den store opbakning til at komme i gang med fodbold i området omkring Nørrevangsparken. Der er masser af energi derude,” siger Jesper Jakobsen, idrætskonsulent i Randers Kommune i forbindelse med åbningen af Randers Nord IF.

Klubben er placeret på de to nye fodboldbaner i Nørrevangsparken med fuldt overlæg, da hensigten med Randers Nord IF er at etablere et idrætstilbud helt tæt på hjemmet for de omkring 5000 borgere, der bor omkring det grønne område.

”Det gode er, at det ligger lige uden for døren. Der er manglende kendskab til foreningslivet og den styrke, der ligger i det fællesskab, i dette område. Interessen er der for at spille, så vi tror på, at vi nedbryder nogle hindringer ved at starte, lige der hvor folk bor. Vi bringer endnu flere børn ind i sporten, som ellers ikke ville komme i gang,” siger Jesper Jakobsen.

Nedbryder fordomme
Randers Nord IF skal drives af en engageret flok af unge frivillige trænere, der er rekrutteret i nærområdet.

”Det er virkelig godt det her. De har virkelig glædet sig til at komme i gang. Det giver meget, at børnene kan mødes på denne måde på kryds og tværs. Alene det at piger og drenge løber rundt og spiller sammen er med til at nedbryde nogle fordomme,” siger Sep Thalwitzer fra Venligboerne, der har hjulpet et par af de trænere, som hun står og kigger på ude på græsset.

I 2021 vedtog Randers Byråd en helhedsplan med ønske om en bedre udnyttelse af Nørrevangsparken med etablering af flere aktiviteter. I efteråret blev flere baner til streetbasket, beachvolley og discgolf åbnet i byparken. Randers Nord IF er det seneste initiativ, som er etableret med stor hjælp fra DIF Get2Sport og Bysekretariatet.