Flyvende start på Nordre Fællesdag

Tre faldskærmsudspringere satte gang i aktiviteterne for 275 børn og 45 voksne til dette års Nordre Fællesdag.

Fredag den 16. juni blev der afholdt Nordre Fællesdag for 4. gang for Nørrevangsskolen, Glentevejens Fritidshjem, KFUM's Fritidshjem, Jennumparkens Fritidshjem og Solgården. Hvor arrangementet tidligere har ligget i efteråret, er det besluttet at det fremover skal være en forårsbegivenhed, så førskolebørn også kan deltage.

At inkludere flere børn spiller rigtig godt ind i hele konceptet om en fælles dag. Nordre Fællesdag har nemlig til formål at danne nye relationer gennem en dag med sjov, leg og hygge.

Idéen om en fælles dag opstod for fire år siden, da institutionernes ledelser ønskede at skabe en større samhørighed og et større fællesskab om børnene. Der blev sammensat en gruppe med repræsentanter fra hver institution, som hvert år nu går sammen og udvikler ideer til, hvordan denne større samhørighed og dette større fællesskab kunne komme til udtryk.

"At institutionerne i Nordbyen kan samle sig på denne måde, og kan stable et tilbagevendende arrangement på benene, vidner om et stærkt sammenhold. En dag som denne er et vigtigt redskab for børnene, men også de voksne på institutionerne på tværs. Det styrker det fælles arbejde, om at give børnene de bedste rammer for udvikling," udtaler Carsten Otte, Skoledirektør i Randers Kommune.

I år havde arrangørerne lagt en ekstra overraskelse ind i programmet, hvor tre faldskærmsudspringere sprang ud fra et fly og landede foran et begejstret publikum. Faldskærmsudspringerne havde slikkepinde med, som de delte ud til de mange glade børn.

Børnene var delt ind i hold med ca. 13 børn i forskellige aldre og fra forskellige institutioner samt to voksne, der efterfølgende fordelte sig ud på posterne. Her skulle de løse en lang række opgaver, der bød på alt fra samarbejdsøvelser, sanseøvelser til opgaver der fik dem til at grine.

Der er ingen konkurrence, men i stedet fokus på fordybelse i opgaverne og hinanden, så der kan udvikles nye venskaber.

"Det er simpelthen så fedt at se, hvordan sådan en dag påvirker eleverne. Efter sådan en dag oplever vi, at eleverne hilser mere på hinanden på tværs af klassetrin. Vi oplever også, at de ældre elever tager et endnu større ansvar for de mindre elever.Det er ikke noget, vi beder dem om, men det er noget, der ofte sker af sig selv efter Nordre Fællesdag," siger Kasper Laursen, lærer ved Nørrevangsskolen og medarrangør af Nordre Fællesdag.

Efter aktiviteterne på Nordre Fælled forsatte børnene i samlet trop til boldbanerne på Nørrevangsskolen, hvor dagen sluttede af med en is på en varm og solrig sommerdag.

1 / 4

Seneste nyheder

Nyheder