Første spadestik taget til ny daginstitution i Dronningborg

Torsdag den 7. december 2023 markerede Børne- og familieudvalget og 2. viceborgmester, Mogens Nyholm, starten på byggeriet af Randers Kommunes nye daginstitution i Dronningborg.

Noel Emilio Harding Barrio (tv) og formand for Børne- og Familieudvalg Mogens Nyholm (th) tager sammen første spadestik til den nye daginstitution i Dronningborg

Formand for Børne- og Familieudvalget, Mogens Nyholm, tog første spadestik sammen med Noel Emilio Harding Barrio fra Børnehuset Himmeldalen, der er nærmeste daginstitution til den nye i Dronningborg. Børn og medarbejder fra Børnehuset Himmeldalen, var mødt op med flag for at markere starten af byggeriet.

” Det er en glædelig begivenhed, at vi kan stå her i dag. Det har ikke været en let proces, hvor økonomien i første omgang spændte ben for et fællesbyggeri. Det bliver dejligt, at vi nu kan starte på byggeriet af en ny daginstitution i Dronningborg; til gavn for børnene og deres forældre” siger Morgens Nyholm.

Oprindeligt skulle projektet have dækket over et fællesbyggeri af et plejecenter, en idrætshal og en ny daginstitution, men prisstigninger på byggerier som følge af verdenssituationen, gjorde at økonomien ikke kunne holdes indenfor det afsatte budget.

Med en stor efterspørgsel på institutionspladser fra 0 til 5 år i Randers kommune, besluttede Byrådet i juni 2022 at finde de manglende 10 mio. kr. til byggeriet af daginstitutionen. I forbindelse med budget 2024 fandt byrådet midler til en ny Dronningborghal. I budget 2024 beskrives også forventninger til, at det nye plejecenter kan blive etableret.

Fine faciliteter til 150 børn

Nybyggeriet af daginstitutionen i Dronningborg skal være med til at sikre tilstrækkeligt med dagtilbudspladser i Randers Kommune, og. Der er afsat 36,5 millioner kr., og efter planen skal den nye daginstitution stå klar til at tage imod 150 børn i januar 2025.

Den nye daginstitution vil kunne tilbyde 50 vuggestuepladser og 100 børnehavepladser. De fysiske rammer skal understøtte gode lege- og læringsmiljøer til børn både indenfor og udenfor. Daginstitutionens pædagogiske profil kommer til at tage afsæt i, at der er fokus på bevægelse og fysisk aktivitet, ligesom der også skal være fokus på natur, udeliv samt brug af nærmiljøet.

”Der har været et fantastisk samarbejde lige fra bygherrerne til forvaltningen, om at få skabt et hus med fokus på børnene. Der er tænkt nøje over at det både skal være et stort fællesskabende hus, men det er også indrettet sådan, at der kan lukkes af og skabes mindre rum, hvor børnene kan være i mindre lege – og læringsfællesskaber” siger Jane Andersen, der er dagtilbudsleder i Dagtilbud Nordøst.

I den nye daginstitution kommer der fire grupperum til vuggestuebørn og fire grupperum til børnehavebørn, og netop det at børnene kan blive inddelt i mindre grupper er med til at give nærvær og tryghed, som er en vigtig del i børnenes udvikling. Det kan også give tryghed til forældre i området, for der har været stor efterspørgsel på flere pladser og daginstitutionerne omkring, har været maksimalt presset, fortæller hun.

Arrangementet blev afholdt udendørs på Udbyhøjvej 185, 8930 Randers NØ ved Dronningborghallen, hvor Mogens Nyholm holdt tale. Der var sørget for kaffe, te, varm kakao og suppe til de fremmødte børn, medarbejdere, pædagogiske ledere, forældre og repræsentanter, der er tilknyttet projektet. 

Børn og medarbejder fra Børnehuset Himmeldalen, der er nærmeste daginstitution til den nye i Dronningborg, var mødt op med flag for at markere starten af byggeriet