Fra kantinen til ventilen – Randers Kommune klimahandler

De små, velovervejede handlinger i dagligdagen kan betyde meget for miljøet, og de er i fokus på klimahandledagen 25. april 2024, hvor Randers Kommune sætter endnu mere spot på at tænke grønt.

Hvilken forskel gør det at skifte til elbil, når resten af verden kører på diesel?

Du kender formentlig den indre dialog, der kører hver gang, at du står over for valg, hvor hensynet til miljøet lægger arm med bekvemmeligheden og andre beslægtede overvejelser.

Torsdag 25. april 2024 gør Randers Kommune en indsats for at vende tankegangen på hovedet. Randers Kommune opfordrer folk i kommunen til at sætte de grønne hensyn forrest den dag, der også er Danmarks nationale Klimahandledag.

"Vi er ambitiøse på klimaets vegne i Randers Kommune med klimaplan 2050. Det er en plan som borgerne i kommunen kan hjælpe på vej ved at tænke grønt i dagligdagen. I hverdagen skal vi huske, at det er de mange små vaneændringer, der gør den store forskel. Tag et kortere og måske lidt mindre varmt brusebad, skru en enkelt grad ned for varmen i hjemmet og lad være med at smide mad ud, det kan altid bruges. Hvis vi alle ændrer på de små ting, så rykker vi stort på den lange bane. Hvis alle gør det, kan vi gange effekten med 6 mio. danskere. Danmarks nationale Klimahandledag tager den udvikling i hånden og øger bevidstheden om, at vi med små handlinger kan hjælpe stor forandring på vej," siger Daniel Madié, formand for bæredygtighedsudvalget i Randers Kommune.

Idéen er ikke kompliceret. Gør noget godt for klimaet - én handling ad gangen

For kantinen på rådhuset betyder det, at der 25. april 2024 serveres vegetarisk frokost med sæsonaktuelle råvarer - blomkålsfrikadeller med spidskålssalat.

I april vil grøntsager som jordskokker, porre, rosenkål, gulerod, agurk og radise være sæsonaktuelle ifølge Fødevarestyrelsen, og dermed vil det være miljøvenligt at spise præcis de madvarer i denne tid.

For dem, der vælger at tilgodese miljøet ved at cykle, bliver det muligt at få tjekket sin cykel gratis på cykelstien ved Justesens Plæne på dagen klokken 14.30-16.30. Det kan så også være en kærkommen optakt til 'Vi Cykler Til Arbejde' i maj.

Brug en kaffekop på arbejdet i stedet for papkrus (der ofte indeholder plastik). Efterlad haveaffaldet i haven. Det er nemmere, billigere og bedre for klimaet.

Randers Kommune opfordrer borgerne til at dele sine klimahandlinger på de sociale medier på dagen med #randersformålene, så folk kan inspirere hinanden.

Seneste nyheder

Nyheder