Fritid For Alle viser vejen

Frivillige organisationer og Randers Kommune har styrket samarbejdet, så endnu flere børn og unge fra pressede familier kan blive en del af et aktivt fritidsliv. Det sker i initiativet Fritid For Alle. Og især pigerne tager det til sig

Fritid For Alle er dygtige til at få piger som Diamante Weissi ud i foreningerne. (Privatfoto)

”Det er fantastisk at se den hjælp Fritid For Alle er for børn og unge mennesker. Gode fællesskaber, mental sundhed og glæden ved bevægelse er enormt vigtige elementer for trivslen. Det hjælper Fritid For Alle på vej med økonomisk og social støtte til familier, der ellers ikke ville have muligheden for at komme ud i foreningerne og være en del af de positive fællesskaber med deres børn," siger Louise Høeg, der er formand i sundhed-, idræts- og kulturudvalget.

”Der skal lyde en stor tak til de frivillige foreninger, både i og udenfor Fritid for Alle-projektet, der hjælper børn og unge ind i fritids- og foreningslivet," siger Louise Høeg.

I alt har 568 børn og unge har de seneste to år fået hjælp gennem Fritid For Alle. Det kan være i form af både økonomisk støtte, såvel som social støtte og hjælp til opstarten i en forening.

”Normalt er idræt i en forening noget, som drengene flokkes til, mens pigerne har haft en tendens til at fravælge foreningsidrætten. Det er blevet ændret med Fritid For Alle, hvor kønsfordelingen er helt lige, når det gælder om at åbne dørene til det organiserede fritidsliv,” siger Sammy Elshikh, idrætskonsulent i Randers Kommune.

Gør en forskel
Diamante Weissi er et af de mange børn, som Fritid For Alle har hjulpet. Hun spiller i dag fodbold i Helsted IF og nyder det. Og det er hendes mor rigtig glad for.

”Det er en kæmpe hjælp for mig at få den støtte, så mine børn kan gå til fritidsaktiviteter og kan få sportsudstyr, uden at vi bliver presset økonomisk. Bare tanken om, at jeg ved muligheden er der, er en kæmpe lettelse for mig,” siger Diamantes mor, Coco Omidi.

”Jeg elsker at gå til fodbold. Jeg har fået mange gode veninder. Det er bare megasjovt, specielt når vi er til stævne, hvilket vi er nogle gange om måneden. Hele fodboldholdet og forældrene bliver som én stor familie, når vi er samlet til kampene,” siger Diamante Weissi.

Nyt samarbejde
Mulighederne for at støtte børn og unge til at blive en del af foreningslivet hviler på aftaler med engagerede samarbejdsorganisationer. Det fundament er lige blevet yderligere styrket, da Soroptimist International Randers har meldt sig under Fritid For Alle-paraplyen.

”Soroptimist International er sat i verden for at sikre piger og kvinders udvikling. Vi har været på udkig efter et lokalt projekt, og der passede Fritid For Alle. Vi ved, at fritidsaktiviteter giver styrke, giver selvtillid og giver et socialt sammenhold. Og det er ærgerligt, hvis pressede familier ikke har en mulighed for at være en del af det grundet økonomi.” siger Laila Jerming Graf, præsident for Soroptimist International Randers.    

Ud over Soroptimist International Randers samarbejder Fritid For Alle med Red Barnet Randers, Børnenes Kontor Randers og Randers FC Fonden, som alle arbejder hårdt for at imødekomme efterspørgslen på støtte.

Her kan du læse mere om mulighederne for økonomisk og social støtte.