Frivillige naturfolk søger kolleger

Godt humør, fællesskab og skønne omgivelser. Det er tre væsentligt argumenter for at være frivillig på Randers Naturcenter. Tre engagerede teams holder naturcentrets åbne lørdage i gang. Nu kan du også blive en del af holdet.

"Det er sjovt at være frivillig, og det giver et godt fællesskab sammen med de andre frivillige". Sådan siger Dorthe Isaksen, som på anden sæson er en af de frivillige kræfter, der sørger for at Randers Naturcenter kan holde 'Åben Lørdag' hele 23 gange på en sæson.

Torsdag den 11. april er der informationsaften kl. 19 på Randers Naturcenter for nye frivillige. Og Dorthe Isaksen opfordrer så mange som muligt til at kigge forbi. Selv blev hun frivillig på naturcenteret, da hun gik på efterløn.

"Jeg kendte til stedet gennem mit arbejde som pædagog. Randers Naturcenter giver nogle unikke oplevelser til både børn og voksne. Jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at jeg godt vil give lidt igen, når jeg nu holdte op med at arbejde, siger Dorthe Isaksen.

Otte lørdag i løbet af året hjælper hun til med at Randers Naturcenter kan holde åbent. Hun tænder bål, laver kaffe og stiller materialer frem som de besøgende kan låne. Sådan at det bliver en god og lærerig oplevelse for både børn og voksne at være på besøg.

"Mødet med gæsterne er netop noget af det, som jeg synes er helt fantastik ved at være frivillig. Og så er Randers Naturcenter bare et så skønt sted at være".

De frivillige arbejder i teams, der hen over en sæson deler lørdagen mellem sig. På den måde er man altid på vagt sammen med de samme mennesker og det giver et godt fællesskab.

"Vi har i dag tre gode og velfungerende teams, der på skift står for de åbne lørdage. Der er et fantastisk sammenhold og engagement i de forskellige teams. Mange har dog været med lige fra starten og er kommet lidt op i alderen, derfor søger vi nu nye kræfter til at supplere de tre teams", siger naturcenterleder Helle-Marie Taastrøm.

Til informationsaftenen den 11. april kan du høre meget mere om det at være frivillig på Randers Naturcenter. Du får viden om, hvilke opgaver der skal løses, og møder samtidig en række af de mange frivillige på naturcenteret.