Hverdagsøjeblikke giver det bedste job

Selvom der bliver løbet stærkt rundt om på ældrecentrene i Randers Kommune, er der også plads til stjernestunder. Og de gør jobbet til det bedste job.

Hverdagen er travlt rundt om på ældrecentrene, men der foregår også mange ting, der gør, at det ikke er sjældent, at smil og latter fylder i hverdagen.

”Jeg kører altid herfra med et smil på læben. Udover, at vi sørger for at lave nogle aktiviteter, som vi kan se, betyder meget for beboerne, så er der også mange skønne øjeblikke i løbet af dagen, og de gør det til det bedste job,” siger Catrine Munk Kristensen, social- og sundhedsassistent på Center Møllebo.

Hun fortæller blandt andet om en beboer, der en overgang lavede perlekæder og armbånd til alle medarbejderne på ældrecentrene. Og de skulle laves, så de passede til den enkelte.

”Det var ikke lige meget for hende, hvem der fik hvilket armbånd. Hun vurderede for eksempel, hvilken farve der vil passe bedst til den enkelte. Sådan nogle oplevelser betyder rigtig meget i hverdagen,” siger Catrine Munk Kristensen.

Fra nørklegruppe til catwalk

De små hverdagsøjeblikke kan være mange forskellige ting. Det kan være alt fra gak og løjer på gangen til, at beboerne siger, at de glæder sig til, at medarbejderne kommer igen i morgen. Det kan også være, når nørklegruppen laver kort, som medarbejderne kan købe, eller når en beboer har fået nyt tøj og går en catwalk på gangen. Fælles for alle oplevelserne er, at medarbejderne på Center Møllebo er gode til at være i nuet og gribe de stunder, der er vigtige for beboerne.

”Vi går på arbejde for borgernes skyld, og i det arbejde betyder det også, at vi kan give dem en masse gode øjeblikke. Og vi kan virkelig se, at det betyder noget for beboerne. De savner os for eksempel, når vi er på ferie,” siger Elisabeth Dandanell Øe, centersygeplejerske på Center Møllebo og fortsætter:

”Vi får et særligt bånd til beboerne, og vi er nødt til at bruge os selv for at skabe en god relationen, selvfølgelig uden at give køb på professionalismen.”