Kamilla skiftede fra butik til omsorgsområdet

Efter at have arbejdet inden for detailhandlen i mange år, besluttede Kamilla Moth Jakobsen for små to år siden, at der skulle ske noget nyt. Nu er hun i gang med at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.

30-årige Kamilla Moth Jakobsen har altid godt kunne lide at arbejde med mennesker, men efter mange år var jobbet som salgsassistent og sidenhen butikschef ikke længere noget for hende. I stedet havde hun tænkt meget på at arbejde med ældre. Derfor sagde hun sit job op og sendte en uopfordret ansøgning til blandt andet Terneparken. Her endte hun med at være afløser i halvandet år.

”Min far har på et tidspunkt været på et plejehjem grundet en ulykke. Her oplevede jeg, hvordan personalet tog sig af ham. Jeg vil gerne være der for personer, der ikke har så mange pårørende og hjælpe nogle, der har brug for det. Det fik jeg mulighed for på Terneparken, og det har bekræftet mig i, at omsorgsfaget er noget for mig,” siger Kamilla Moth Jakobsen.

Et komplekst fag

Jobbet fik Kamilla Moth Jakobsen til at søge ind på uddannelsen til social- og sundhedsassistent, hvor hun lige nu i gang med hovedforløbet.

”Det er en meget spændende uddannelse, hvor jeg kan udfordre mig selv både personligt og fagligt. Det er et meget komplekst fag, og på uddannelsen lærer vi meget forskelligt. Jeg interesserer mig især for det somatiske område og for hele lovgivningsdelen, for eksempel hvad det vil sige, at borgerne har selvbestemmelsesret,” siger Kamilla Moth Jakobsen og fortsætter:

”Og så er mødet med borgerne også interessant. Hvordan kommunikerer man og motiverer dem både verbalt og med sit kropssprog.”

Til en start var Kamilla i tvivl om, om hun skulle vælge uddannelsen til social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent, men hendes erfaring bidrog blandt andet til, at valget faldt på sidstnævnte.

”Jeg fik mange forskellige kompetencer på Terneparken og hjalp for eksempel med helhedspleje. En assistent har noget mere ansvar og kan gå lidt mere i dybden med tingene, og det tiltrak mig ved uddannelsen. I den forbindelse har min erfaring været guld værd, fordi jeg har prøvet at have et levende menneske i hænderne,” siger Kamilla Moth Jakobsen og fremhæver også, at det som mor til to har været afgørende for hende, at man under uddannelsen kan få voksenløn.

Oplæring i hjemmeplejen

Uddannelsen varer cirka tre år, og i løbet af den tid, er man i oplæring i hjemmeplejen, på et kommunalt ældrecenter, i psykiatrien og på et sygehus. Kamilla Moth Jakobsen er lige nu i gang med sit første oplæringsforløb i hjemmeplejen.

”Jeg lærer rigtig meget. Jeg kommer hjem og hjælper borgerne i deres omgivelser og møder rigtig mange forskellige mennesker. Jeg lærer også at blive meget selvstændig og stå på egne ben, fordi jeg ikke lige kan hente en kollega,” siger Kamilla Moth Jakobsen.

Vil tilbage til Terneparken

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent giver mulighed for mange forskelligartede job og for videreuddannelse. Lige nu tænker Kamilla Moth Jakobsen, at når uddannelsen er afsluttet, vil hun tilbage til Terneparken.

”Jeg vil rigtig gerne arbejde med personer, der er psykisk udfordrede og som ikke har så mange pårørende, og det har jeg mulighed for på Terneparken, hvor jeg også har kontrakt på, at jeg kan komme tilbage,” siger Kamilla Moth Jakobsen.

Kunne du også tænke dig en uddannelse som social- og sundhedsassistent? I Randers Kommune søger vi lige nu SOSU-assistentelever over 25 år, og du får løn under hele uddannelsen. Læs mere på: https://sosuiranders.dk/.