Kirketorvet er ved at være klar til brug

Anlægsarbejdet med det nye kirketorv ved Sct. Mortens Kirke nærmer sig sin afslutning og en mere stemningsfuld plads med gode muligheder for både aktiviteter og afslapning er så småt klar til at blive indtaget.

Hvis ellers vejret arter sig, kan man nu snart nyde forårssolen og nyudsprungne træer på Kirketorvet ved Sct. Mortens Kirke.

Anlægsarbejdet er nemlig ved at være afsluttet, og den nye stemningsfulde plads med gode muligheder for både aktiviteter og afslapning er derfor så småt klar til at blive indtaget.

De nye bænke bliver opstillet i løbet af uge 11. Her forventes det også at p-pladserne langs Kirkegade 9-11 kan tages i brug igen, mens træhulsriste rundt om træerne og stemningsbelysning opsættes inden påske.

Nye træer og udsmykning

Forskønnelsen af Kirketorvet har været i gang siden efteråret og går ud på at gøre pladsen grønnere og mere indbydende.

Det nye kirketorv består bl.a. af nyplantede træer af sorten Kejserlind, der understreger Kirketorvets udformning og afgrænsning. Lys under træerne giver en stemningsfuld pladsbelysning i de mørke timer. Og derudover er der nye bænke og siddepladser til ophold, et formidlingsskilt med detaljer om stedet og kirkens historie og træhulsriste, hvor de nye træer er plantet. Disse vil være udsmykket med af ornamenter og detalje, der matcher kirkens buer.