Kunstner donerer billeder til omsorgsområdet

Kunstner Bente Carstens har doneret omkring 30 billeder til omsorgsområdet i Randers Kommune. De hænger nu rundt om i byen.

Billederne er udarbejdet i mange forskellige stilarter med forskelligartede motiver, malertekniker og i divergerende genrer, så der er noget til enhver smag.

Bente Carstens har valgt at donere billederne, fordi hun gerne vil være med til at skabe et godt liv for borgerne i kommunen. Særligt interesserer hun sig for eksempel for omsorgsområdet og håber derfor også, at billederne blandet andet kan være med til at sætte gang i samtaler hos ældre og deres pårørende.

Til stor glæde

Et af de steder, hvor der hænger billeder, er på Rosenvænget. Her er fire billeder – et med et skovmotiv, et med havmotiv i blålige farver, et med mange små ansigter og et, hvor motivet næsten udelukkende er en stor gul og mindre sort flade. Billederne er placeret i et mødelokale, caféområdet og i to boenheder.

”Jeg synes ikke, at vi kan få nok kunst på arbejdspladserne, og det er derfor skønt med de nye billeder på ældrecentret. De hænger steder, hvor mange mennesker kan have glæde og fornøjelse af dem. De er meget forskellige og bidrager til, at vi i huset både bliver glade og nysgerrige af at se på dem, samtidig med at de sætter nogle tanker i gang,” siger Inger Kjærulff Bjerre, centerleder på Rosenvænget.

Udover på Rosenvænget hænger der billeder på Thors Bakke, Spentrup Ældrecenter, Madservice Kronjylland og i Landsbyen Møllevang og Nellemann.