Messen ”Velfærd med omtanke” fristede med job- og uddannelsesmuligheder

Både virksomheder og uddannelsesinstitutioner stod klar til dialog med potentielle ansøgere omkring karrieremulighederne inden for velfærdsområdet. Det foregik til Kloge Hænder - Velfærd Med Omtanke i Randers Sundhedscenter fredag 24. november.

Kloge Hænder - Velfærd Med Omtanke foregik igen i år i Randers Sundhedscenter. Foto: Randers Kommune.

Messedeltagere var mødt op i håbet om at finde et job eller en elevplads inden for velfærdsbranchen - eller for at blive klogere på, om det er en branche for dem. På messen kunne deltagerne møde 21 lokale virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som var mødt op for at gøre opmærksomme på de mange forskellige muligheder i branchen.

En af messedeltagerne var Trine Seeberg, som håbede på at blive klogere på hvilke stillinger, der findes inden for velfærdsbranchen.

"Jeg har talt med nogle af messestandene og hørt om nogle spændende nye veje at gå. Jeg er uddannet pædagogisk assistent, og lige nu er jeg jobsøgende og vil gerne søge andre veje," siger Trine Seeberg mellem sine besøg hos de mange messestande. Hun tilføjer:

"Jeg har for eksempel talt med Regionshospitalet om at sende en uopfordret ansøgning, og jeg fik nogle kontaktoplysninger, så der kunne godt være en mulighed der. Generelt har jeg fået mere viden med mig, end jeg havde regnet med. Jeg er blevet klogere på mulighederne inden for branchen," siger Trine Seeberg.

Kontakt til studerende

Hos en af messestandene kunne de deltagende blive klogere på Randers Social- og Sundhedsskoles uddannelser og møde skolens direktør Lisbeth Hvid Christensen.

"Vi håber at få kontakt med nogle af dem, som kunne finde på at tage en af vores uddannelser. Både dem, som står foran at skulle uddanne sig for første gang, og dem som har en anden uddannelse og overvejer karriereskift," siger Lisbeth Hvid Christensen og tilføjer:

"Samtidigt vil vi gerne signalere, at vi er en del af det samlede sundheds-setup her i kommunen, hvor vi samarbejder med Randers Kommune om arbejdskraft."

Tørster efter arbejdskraft

Kloge Hænder - Velfærd Med Omtanke-messen er arrangeret af Randers Kommune, herunder Jobcenter Randers Erhverv, sammen med Randers Social- og Sundhedsskole, Det Sundheds- og Socialfaglige Børneteam, FOA og VIA University College.

"Vi har taget initiativet og afholder denne messe for at skabe uformel dialog og nye relationer mellem virksomheder og jobsøgende kandidater, som er nysgerrige på jobmulighederne inden for velfærdsområdet," siger Tine Arensbach, virksomhedsservicechef i Jobcenter Randers Erhverv - kommunens service til lokale virksomheder, som mangler arbejdskraft, sparring om medarbejderuddannelse og lignende.

"Både private og offentlige virksomheder inden for velfærdsområdet tørster efter arbejdskraft, og derfor er det vigtigt, at vi skaber rammerne for at virksomhederne og kandidaterne mødes. Herudover har vi i styregruppen bag messen besluttet, at vi må stå sammen og tale de mange fag op overfor de mange kandidater, som står over for at skulle vælge en uddannelse, dem som er i branchen allerede og dem som overvejer en ny karrierevej," siger Tine Arensbach.