Morten håber flere mænd vælger omsorgsfaget

Morten Sørensen har altid godt kunne lide at arbejde med mennesker. Efter mange år som serviceassistent har han nu valgt at uddanne sig til social- og sundhedsassistent.

"Det jeg elsker ved faget, er at komme ud til borgerne og få en relation til dem. Jeg hjælper dem med det, de har behov for og kan se, at de virkelig lyser op. Man får en omsorg for de mennesker, man er sammen med," siger 44-årige Morten Sørensen, der er cirka halvvejs gennem uddannelsen.

Og som mand i faget har han da også en klar opfordring til andre mænd.

"Man skal ikke være bange for at arbejde inden for omsorgsområdet, selvom der er flest kvinder. Jeg er blevet taget godt imod og kommet hurtigt ind i fællesskabet. Det er sundt, at vi får flere mænd inden for faget, og derfor håber jeg også, at der er flere mænd, som vil tage uddannelsen," siger Morten Sørensen.

Høj faglighed

Uddannelsen varer cirka tre år, og i løbet af den tid veksler man mellem skoleophold og oplæring i hjemmeplejen, på et kommunalt ældrecenter, i psykiatrien og på et sygehus. Noget af det, der overraskede Morten Sørensen ved uddannelsen er, hvor høj fagligheden er.

"Nogle har stadig den holdning, at det er en uddannelse, man bare gennemfører, men det er det ikke. Man skal virkelig brænde for det og have lyst til det, ellers kan det være svært. Det er en uddannelse, hvor man skal vide rigtig mange ting," siger Morten Sørensen.

Vi har brug for flere hænder

Uddannelsen til social- og sundhedsassistent giver mulighed for mange forskelligartede job og for videreuddannelse. Noget af det, der tiltrak Morten Sørensen, var da også de gode jobmuligheder efter endt uddannelse, samtidig med at han kan være med til at gøre en forskel for personer, der har brug for det.

"Det er et område, hvor der kommer til at mangle hænder, og hvor man virkelig kan gøre en forskel for andre mennesker, samtidig med, at man kan arbejde inden for mange områder, så det er virkelig en bred uddannelse," siger Morten Sørensen.

Og beslutningen om at tage uddannelsen har faktisk været længe undervejs.

"Jeg har overvejet det i de sidste fire til fem år, og da det var muligt at få voksenelevløn under hele uddannelsen, slog jeg til. Fra tidligere kollegaer har jeg hørt rigtig godt om den, men med hus og fire børn, har jeg ikke kunnet tage springet før nu, hvor der er mere økonomisk sikkerhed," siger Morten Sørensen.

Kunne du også tænke dig en uddannelse som social- og sundhedsassistent? I Randers Kommune søger vi lige nu SOSU-assistentelever over 25 år, og du får løn under hele uddannelsen.

Seneste nyheder

Nyheder