Neptunvejs nye boliger fejret med rejsegilde

De ti kommende boliger for beboere med udviklingshandicap har nu en færdig tagkonstruktion. Det blev fejret med rejsegilde onsdag den 14. juni.

Ud over en tale fra socialchef Runa Steenfeldt blev rejsegildet fejret med pølser, sodavand og drømmekage. (Foto: Randers Kommune.)

Vejret var skønt og stemningen god, da entreprenør, håndværkere, medarbejdere, ledere og beboere på Neptunvej var mødt op for at fejre rejsegilde.

Randers Kommunes socialchef Runa Steenfeldt holdt tale for de fremmødte.

"Stort tak til håndværkerne for et godt stykke arbejde med de nye, flotte bygninger. Og tak til jer pårørende, personale og ledelse, som følger byggeprocessen med stor interesse og som er med understøtte, at overgangen fra byggeri til indflytning går godt," sagde Runa Steenfeldt.

Ny boligform

De fem nye dobbelthuse rummer hver to boliger på 58 m2 og vil dermed i alt have plads til ti nye beboere. Dobbelthusene er placeret syd for de eksisterende boliger på Neptunvej og med god afstand til hinanden. En ny servicebygning med to aktivitetsrum er også i gang med at blive opført mellem eksisterende bygninger på Neptunvej og de ti nye boliger.

"Placeringen og opbygningen af de nye bygninger er ikke tilfældig. Det bliver en boligform til borgere, som ikke altid har brug for det tætte fællesskab med andre beboere. Borgere som har behov for at kunne vælge det store fællesskab til og fra. Det bliver derfor beboerne selv, der er med til at bestemme, hvornår man gerne vil være for sig selv, og hvornår man vil være en del af det store fællesskab," sagde Runa Steenfeldt og uddybede:

"Det er en boligform, som der er blevet bygget meget lidt af i Randers Kommune og andre kommuner. Vi har haft en tendens til at bygge boliger med umiddelbar adgang til fællesarealer, og mindre fokus på boliger til borgere, som har brug for færre indtryk og muligheden for at vælge til og fra."

I forbindelse med rejsegildet kunne Runa Steenfeldt også offentliggøre navnet på de ti nye boliger, nemlig Neptunhus. Bostedet Neptunvej er i forvejen hjem for 48 borgere med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Boligplan II

Det er Randers Kommunes Center for Handicap og Myndighed, som opfører byggeriet. De nye bygninger er en del af den kommende boligplan for Randers Kommunes socialområde, Boligplan II, som skal sikre flere lokale botilbud og en bedre økonomi på socialområdet. Boligplanen behandles i Byrådet op til sommerferien. Læs mere om planen her.

Et af de fem nye dobbelthuse havde fået krans og Dannebrog på i dagens anledning. (Foto: Randers Kommune.)