Nu kan du indstille forslag til Arkitekturpris 2023

Er der en ny bygning eller et byrum i Randers kommune, som har gjort indtryk på dig? Så har du nu chancen for at indstille kandidater til Randers Kommunes Arkitekturpris 2023. Vinderen kåres til Arkitekturens Dag den første mandag i oktober.

28. juli 2023

Randers Kommune hylder hvert andet år arkitektonisk kvalitet med uddelingen af arkitekturprisen. Prisen bliver uddelt for at sætte fokus på og anerkende værdien af god arkitektur. Og lige nu kan du indstille kandidater til Randers Kommunes Arkitekturpris 2023.

Har din nabo lavet en flot tilbygning? Kører du hver dag forbi et spændende byrum på din vej til arbejde? Eller har du selv renoveret en gammel bygning? Måske synes du, at en bygning udviser særlig indlevelse i stedet, eller at et byrum giver gode muligheder for mødesteder eller være aktiv? Eller måske har du en helt anden grund til, at arkitekturen fortjener anerkendelse. Randers Kommune vil i hvert fald gerne have dit forslag til årets arkitekturpris - en pris der i øvrigt er blevet uddelt siden 2001.

"Arkitektur danner rammerne om vores hverdag og påvirker os alle gennem livet. Og Randers Kommune har indført arkitekturprisen for at inspirere udviklere, bygherre og borgere til at medvirke til at skabe et oplevelsesrigt fysisk miljø. Her bidrager prisen til at sætte fokus på og anerkende værdien af god arkitektur," siger Claus Berggren, der er formand for erhvervs- og planudvalget.

Sådan indstiller du din kandidat

På randers.dk/ap2023 kan du indstille alt inden for byggeri, bevaring, landskab, anlæg, byrum og inventar. Det skal være opført eller anlagt i perioden 2021-2023, for at det kan komme i betragtning til Arkitekturpris 2023.

Det er muligt at indstille kandidater til og med den 14. august 2023 og i september bliver de nominerede til prisen offentliggjort.

Dommerkomitéen består af arkitekt-fagdommere Lars Juel Thiis og Julian Weyer, medlemmer af erhverv- og planudvalget Claus Berggren og Karen Lagoni, samt formand for bevaringsudvalget Birgit Veje Søndergaard.

Vinderen kåres til Arkitekturens Dag ved et festligt arrangement mandag den 2. oktober 2023 kl. 16:30-18:00 i Sognehuset ved Sct. Peders kirke i Randers. Arrangementet er gratis, og det bliver muligt at tilmelde sig i løbet af september.

De præmierede værker modtager en støbt messingplakette til at opsætte på eller ved det præmierede. Hædrende omtale offentliggøres sammen med offentliggørelsen af vinderen - eller vinderne af Arkitekturprisen.

Læs mere om Randers Kommunes Arkitekturpris 2023 og husk at indstille din kandidat på randers.dk/ap2023.

Seneste nyheder

Nyheder