Nyt gavlmaleri i Nørrevangsparken

I 2024 bliver et gavlmaleri opført på Nørrevangsskolens ydermur. Hele Randers inviteres til at rykke sammen i Nordbyen, når historien skal foreviges i det nye gavlmaleri.

Nordbyen sætter snart gang i et nyt stort gavlmaleri i Nørrevangsparken. Ingen ved endnu, hvad værket kommer til at forestille – eller hvilken kunstner, der kommer til at stå bag – for det er historier fra nuværende og tidligere beboere, eller andre med tilknytning til Nordbyen, der skal danne inspiration for motivet.

”Jeg glæder mig meget til at se Nordbyen fortolket i et gavlmaleri, og jeg er sikker på, at det vil være et tilløbsstykke for hele Randers. Derudover glæder jeg mig over, at projektet er blevet til i et bredt tværgående samarbejde mellem mange aktører. Det er nemlig sådan noget, vi er særligt gode til i Randers Kommune – at skabe kunst, kultur og fællesskaber på tværs,” siger borgmester i Randers Kommune, Torben Hansen.

Historier der skaber fællesskab og kunst

Historierne indsamles gennem en fællesaften den 21. september på Nørrevangsskolen for alle interesserede, en online blog og løbende indsamling fra Nordbyens institutioner. Til sidst samler konsulentfirmaet Urban Goods det hele i et katalog, der bliver udgangspunktet for den kreative proces. I starten af 2024 udvælger street art bureauet, KOLOSSAL, den kunster, der skal male gavlen i løbet af foråret.

På den måde danner historiesamlingen inspiration for kunstneren samtidig med, at der i et bredt fællesskab bliver skabt en fælles fortælling om Nordbyen i Randers og de mennesker, der bor her.

”Forhåbningen er at skabe et nyt omdrejningspunkt for Nordbyboernes samtale om området ved at tage udgangspunkt i et fælles kunstværk. Samtidig forsøger vi at opfange de historier, drømme og minder, som til sammen udgør Randers Nordby, så beboerne forhåbentlig kan genkende ”din, min og vores historie” om bydelen, når de ser op på det kommende gavlmaleri,” siger Peter Gran Boesen, der er partner og konsulent i Urban Goods.

Gavlmaleriet forventes at stå færdigt i starten af sommeren 2024, hvor der inviteres til fernisering og fejring af byens nye kunstværk.

Invitation til fællesaften

Første del af historieindsamlingen foregår på Nørrevangsskolen til fællesaften den 21. september. Det foregår på lærerværelset kl. 16:00–19:00 til musik, aftensmad og en områdevandring. Alle er velkomne.

Find programmet på nordbyenkalder.dk/dinminogvoreshistorie.

Deltag digitalt

Alle kan løbende deltage i projektet ved at bidrage med sin egen historie gennem en digitale blog. Her kan der uploades tekst, billeder og video, og samtidig kan man følge med i, hvad andre fortæller.

Læs med og bidrag via link til den digitale blog.

Hvem står bag?

Projektet er iværksat af Randers Bibliotek, Jennumparkens Fritidshjem, Bysekretariatet og Nørrevangsskolen og ledes af kunstbureauet KOLOSSAL og konsulentfirmaet Urban Goods. Det er en del af Al Verdens Kunst, et treårigt kunst- og kulturprojekt, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen med knap 1,2 mio. kr. Kunstværket bliver det andet af to store landart installationer i projektet, hvoraf det første er kunstinstallationen ”Au Natura Bibliotek”, der blev indviet på Nordre Fælled i juni 2023.