Nyt parkeringssystem ventes i drift i løbet af november

Opsætningen af master og skilte til et nyt system med vejvisning til parkeringspladser i Randers Midtby er i fuld gang. Når systemet kommer i drift, vil det i realtid vise, hvor der er ledige parkeringspladser og hvor mange, så bilister nemt kan finde derhen.

Måske har du undret dig over, at der i disse dage bliver sat en masse høje master med kameraer i toppen ved parkeringspladser i Randers Midtby. Og det skyldes altså ikke videoovervågning af pladserne. Kameraerne skal i stedet bruges til et nyt parkeringssystem, der ventes at komme i drift i løbet af november.

Systemet skal gøre det lettere for bilister at finde en parkeringsplads i Randers Midtby, og her får de mange kameraer til opgave at tælle ledige pladser. Oplysningerne vil i realtid blive vist på skilte, så bilister kan se antallet af ledige pladser i en bestemt retning - og antallet af ledige pladser på konkrete parkeringspladser.

Mindre trafik i midtbyens gader

Den nye, dynamiske vejvisning til parkeringspladser er en del af en samlet parkeringsstrategi for Randers Midtby.

"Der er i dag en del parkeringssøgende trafik i midtbyen, hvor bilister spilder tid på at finde et sted at sætte bilen. Det er irriterende for den enkelte bilist, og det giver en masse trafik til gene for andre, der færdes i midtbyen. Med en pålidelig vejvisning til ledige parkeringspladser kan vi guide bilisterne bedre, så den unødvendige kørsel bliver begrænset og kapaciteten af parkeringspladserne bliver udnyttet bedre," siger Nick Zimmermann, der er formand for miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Det kommende parkeringssystem i Randers er baseret på teknologi, der er gennemtestet og fungerer efter hensigten i andre større byer. I fx Aalborg har et tilsvarende system reduceret antallet af kørte kilometer i bymidten med omkring 1000 km. om dagen.

Plads til at udbygge systemet

Randers Byråd har bevilget i alt 8,5 millioner kroner til at få etableret det nye parkeringssystem i Randers Midtby. Det sikrer driften i mindst 10 år, og samtidig er der indregnet midler til, at der på sigt laves en app-løsning. Systemet kan desuden udbygges, så nye p-anlæg kan komme med.

Vejvisningen tager udgangspunkt i centerringen omkring Randers Midtby bestående af Tørvebryggen, Havnegade, Rosenørnsgade, Markedsgade og Vestervold. På alle indfaldsveje kommer skilte, der i realtid viser antallet af ledige p-pladser henholdsvis til højre og venstre ad centerringen. Og når man kører på centerringen, vil der være information om antallet af ledige pladser på de lokale p-anlæg, man passerer, og på anlæg længere fremme.

Skilte og master med kameraer vil blive sat op løbende i de kommende måneder. Og går alt planmæssigt, vil skiltene blive tændt og systemet være i drift stort set samtidig med, at julelysene tændes i Randers Midtby i november.

Seneste nyheder

Nyheder