Pilotprojekt: Dataindsamling og netværk mod cykeltyveri

Vi tilbyder 200 borgere at deltage i et pilotprojekt og forskningsprojekt, der har til formål at indsamle data på cykelstierne og skabe et netværk mod cykeltyverier. Læs hvordan

Randers Kommune inviterer til et nyt pilotprojekt.

Formålet er at undersøge, om vi med en enhed monteret i cyklers styr, kan mindske antallet af cykeltyverier.

Lyder det interessant? Man kan komme forbi busterminalens cykelparkering i morgen kl 14.30-16.30 og få en gratis enhed monteret.

Enheden vi monterer i cyklerne er en såkaldt Cork, der er produceret af virksomheden FINDRS. Den kobles op med en app på telefonen. Inde i appen kan man se, hvor cyklen har kørt og er parkeret.

Bliver cyklen stjålet?

Skulle man være uheldig at få stjålet sin cykel, kan man via appen melde den stjålet, og så vil alle andre Cork-enheder søge efter cyklen. Er der så en anden Cork-enhed, der kommer forbi din stjålne cykel, får man besked om, hvor den står.

Der er ingen garanti for at stjålne cykel kan findes igen. Bliver den stjålne cykel kørt ud af byen, er sandsynligheden for at finde den igen meget mindre.

Enheden måler også, hvor langt cyklen kører, hvor den parkerer, cykelstien/vejens kvalitet (huller) og eventuelle styrt. Alt sammen værdifulde data, der kan være med til at gøre os endnu klogere på kommunens veje og cykelstier. Dette data bruges til forskning af Randers Kommune, Cowi og DTU.

200 enheder deles ud til borgere

Vi har en ambition om at få 200 enheder ud på vejene i kommunen. Har du lyst til at være med, kan du få en gratis enhed på torsdag kl. 14.30-16.30 på cykelparkeringspladsen på busterminalen (de deles ud efter først til mølle og kræver, at du har en iPhone)

– kig efter de grønne Randers Cykelby beachflag.

Og bare rolig vi har allieret os med en professionel cykelmekaniker, som gratis hjælper dig med at montere den på cyklen. Du kan også få hjælp af Randers Cykelby til at installere appen og tilkoble din Cork.

Medbring bare din cykel og mobiltelefon. Der kan være cykler, hvor vi ikke kan montere Cork i styret – er det tilfældet, kan man desværre ikke deltage.

Lad os stå sammen mod cykeltyverier i Randers og samtidig indsamle værdifulde data på cykelstierne. Pilotprojektet og forskningsprojektet er et samarbejde mellem Randers Kommune, Cowi og DTU.

Spørgsmål: Skriv til cykelby@randers.dk