Populær plakat skal gøre bilister mere opmærksomme

I maj vil der flere steder langs vejene i Randers Kommune hænge plakater, der opfordrer til at køre bil, når man kører bil. Det er et populært og relevant budskab, når man spørger bilisterne.

Når mobilen giver lyd fra sig, så er det nærmest indgroet i de fleste, at de med det samme vender blikket mod skærmen. I trafikken er det risikabelt, da selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser andre.

For at minde flere om at holde øjne og fokus på vejen, mens de kører, sætter Randers Kommune sammen med mange af landets øvrige kommuner og Rådet for Sikker Trafik nu tusindvis af kampagneplakater op langs udvalgte veje. På plakaterne står der ”Kør bil, når du kører bil”.

Kampagnen varer fra den 6.-26. maj, og dens budskab om at køre bil, når man kører bil, er populært blandt bilisterne.

Tre ud af fire bilister synes godt om budskabet, viser en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik. Og 65 % af bilisterne svarer, at kampagneplakaten skærper deres opmærksomhed på trafikken.

SE OGSÅ: Fem gode råd der gør dig til en mere opmærksom og sikker bilist

Mobilen er ikke det eneste problem

Set over årene har flere og flere bilister lyttet til budskabet og har lagt den håndholdte mobil væk, viser tal fra Rådet for Sikker Trafik.

Men vi er ikke i mål endnu. For der er stadig uopmærksomhed og manglende orientering involveret i seks ud af ti dødsulykker i trafikken. Og det er ikke kun mobilen, der er et problem. For der sker meget bag rattet, som kan tage bilisternes opmærksomhed. Det kan man se eksempler på i Rådet for Sikker Trafiks aktuelle kampagnefilm.