Randers ansætter ny social- og arbejdsmarkedsdirektør

Randers Kommune har netop ansat 53-årige Helene Bækmark som direktør for Social og Arbejdsmarked. Hun tiltræder 1. november 2020 og glæder sig til at bidrage til udviklingen i Randers kommune.

Helene Bækmark er ny direktør for Social og Arbejdsmarked

Helene Bækmark er uddannet cand.jur og efteruddannet på bl.a. Harvard Universitys John F. Kennedy School of Government samt INSEAD. Hun kommer med stærk erfaring som direktør for områder som ældre og handicap i Odense Kommune og social, sundhed og arbejdsmarked i Fredericia Kommune og senest som kommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. 

”Vi glæder os til, at Helene Bækmark kommer til Randers Kommune. Vi får en direktør, der er stærk på strategi, udvikling og implementering, og som har lang erfaring i at betjene byråd og politiske udvalg samtidig med, at hun har en dyb faglig forståelse og viden inden for både social- og arbejdsmarkedsområdet. Det er væsentlige erfaringer på et område, hvor der ofte sker ændringer og reformer. Samtidig er Helene Bækmark en direktør, der forstår at understøtte sin organisation med retning og udvikling for den enkelte,” siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

Helene Bækmark er drevet af en stor interesse for udviklingen i velfærdssamfundet og, hvordan det enkelte menneske bedst muligt kommer videre og får en høj grad at selvbestemmelse. Hun har i 10 år siddet i KLs direktørgruppe på social- og sundhedsområdet og arbejdet med politiske oplæg inden for social-, ældre-, og sundhedsområdet samt beskæftigelse og borgerservice. Af skiftende regeringer har hun også været udpeget til kommissioner, der blandt andet førte til en ændring af Servicelovens §83a om rehabiliteringsforløb og førte til lovgivning om sammenhæng i sagsbehandlingen inden for komplekse borgerforløb. Samtidig har Helene Bækmark bidraget til en række bøger om offentlig ledelse.

”Jeg glæder mig meget til at begynde som direktør for Social og Arbejdsmarked. Jeg kender Randers som en af landets største kommuner, og jeg glæder mig til at indgå i arbejdet med at præge udviklingen af vores samlede velfærdssamfund. Men lige nu og her glæder jeg mig allermest til at hilse på mine nye kollegaer; medarbejdere, ledere og chefer og ikke mindst byrådet,” siger Helene Bækmark og fortsætter: ”Og jeg glæder mig til at lære Randers at kende, jeg er allerede begyndt. I weekenden var min familie og jeg på tur, hvor vi bl.a. var med Udbyhøj kabelfærge og besøgte Udbyneders smukke kirke.”

Privat bor Helene Bækmark i Viby ved Aarhus sammen med sin mand og to børn på hhv. 20 og 17 år. Fritiden bliver brugt på familiens sportsinteresser, samt at vandre, løbe og en særlig interesse for engelsk middelalder.