Randers ansætter ny social- og arbejdsmarkedsdirektør

Randers Kommune henter ny direktør internt. Nuværende socialchef Runa Steenfeldt bliver direktør for Social- og arbejdsmarked.

27. maj 2024

Til 1. juni 2024 tiltræder Runa Steenfeldt som direktør for Social- og Arbejdsmarked. Hun kommer fra en stilling som socialchef i kommunen og er valgt af et enigt ansættelsesudvalg, et enigt økonomiudvalg og indstillingen er netop godkendt af Randers Byråd den 27. maj.

"Jeg er rigtig glad for at byde Runa Steenfeldt velkommen i direktionen. Runa kommer med netop de kompetencer, som er vigtige i jobbet, og hun har en ledelsesstil og et strategisk blik, der matcher Randers Kommune. Runa var den bedst kvalificerede i et felt, hvor vi også kunne glæde os over velkvalificerede eksterne kandidater. Vi var i ansættelsesudvalget meget imponeret over Runas høje faglighed og strategiske blik for at sætte gode rammer for to store velfærdsområder, som i disse år har mange vigtige og svære opgaver foran sig," siger Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør og fortsætter:

"Samtidig er jeg stolt af, at vi kan rekruttere til så stor en stilling fra egne rækker. Det viser, at vi som organisation er dygtige til at udvikle ledertalenter og skabe gode muligheder for egne ledere. Det er netop et indsatsområde".

Runa Steenfeldt har været socialchef i Randers Kommune siden 1. august 2021 og før da var hun centerleder for Center for Voksenhandicap, ligesom hun også har erfaring som leder Myndighed på socialområdet. Hun har siden 2000 arbejdet inden for socialområdet og kommer også med erfaring som kontorchef fra Region Midtjylland og som forstander på socialområdet i Region Nordjylland. Runa Steenfeldt kom til Randers i 2014 og bor i Randers med sin familie. Hun er uddannet fra Aalborg Universitet som cand.scient.adm.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og til samarbejdet med direktionen, fagudvalgene, chefer og ledere. Jeg kommer med stor nysgerrighed og ser frem til at skabe gode løsninger i et godt samspil med udvalg, chefer, ledere og de fagligt stærke miljøer på både beskæftigelses- og socialområdet. Vi står foran vigtige opgaver og nye måder, vi sammen skal finde for at levere god velfærd og indsatser i nye rammer," siger Runa Steenfeldt og peger blandt andet på, at der på beskæftigelses- og socialområdet er reformer og ændringer på vej ligesom økonomien er udfordret.

Siden daværende direktør for Social- og arbejdsmarked, Helene Bækmark fratrådte stillingen for at blive adm. Direktør for Sundhedsforvaltningen i Odense Kommune den 1. januar 2024, har vicekommunaldirektør Lars Sønderby sideløbende vikarieret som direktør for Social- og arbejdsmarked i Randers Kommune.

"Det vil jeg gerne sige stor tak for både til Lars og til de dygtige chefer, ledere og medarbejdere på både social- og arbejdsmarkedsområdet og i Lars’ eget direktørområde. Uden opbakning og forståelse kan det ikke lade sig gøre – og det er netop i fællesskab, at vi er lykkedes med opgaverne," siger Jesper Kaas Schmidt.

Seneste nyheder

Nyheder