Randers Kommune får ny mad- og måltidsstrategi

Den nye mad- og måltidsstrategi får betydning, når Randers Kommune laver mad til borgere og medarbejdere. Strategien skal fremme bæredygtig måltidsproduktion med fokus på sundhed og ernæring, og den blev vedtaget af Randers Byråd på mødet den 22. maj 2023.

Randers Byråd har på mødet den 22. maj 2023 vedtaget en ny mad- og måltidsstrategi. Formålet er at fremme bæredygtig måltidsproduktion med fokus på sundhed og ernæring, når Randers Kommune laver mad til borgere og medarbejdere.

Hent Randers Kommunes mad- og måltidsstrategi

Strategien tager udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens kostråd og med strategien vil Randers Kommune overordnet set:

  • Mindske mængden af kød i vores måltider.
  • Prioritere årstidens fødevarer i indkøb og produktion.
  • Minimere transport af fødevarer ved at prioritere fødevarer der skal transporteres så kort som muligt.
  • Mindske madspild gennem bedre planlægning af produktionen og måltiders sammensætning.
  • Genbruge de madvarer, som er for gode til at smide ud.
  • Arbejde for mere økologi i vores måltider.
  • Fortsat sikre at de måltider vi serverer, er ernæringsmæssigt korrekt sammensat i forhold til de målgrupper vi serverer for.

Fødevareforbruget belaster klimaet

Mad- og måltidsstrategien udspringer af Randers Kommunes Klimaplan 2050, hvor målet blandt andet er at reducere CO2-udledningen med 70% inden 2030. Og da fødevareforbruget står for cirka 25 procent af danskernes samlede klimaaftryk, er klimavenlige fødevarer en væsentlig faktor i forhold til at reducere CO2-udledningen.

Randers Kommune producerer hver dag tusindvis af måltider og i strategien er det beskrevet, hvad der vil blive arbejdet med i forhold til daginstitutioner og dagplejen, skoler, bosteder og handicaptilbud, omsorgsområdet og Randers Kommunes kantiner.

Flere politikker og strategier er undervejs

Randers Byråd behandler i øjeblikket en række nye politikker, strategier og aftaler, der alle tager udgangspunkt i Vision 2030.

Tidligere har byrådet blandt andet vedtaget en ny Omsorgspolitik, Kulturpolitik og Sundhedspolitik. Undervejs er også en ny erhvervspolitik og børne- og ungepolitik. Disse vil byrådet behandle på kommende møder i 2023.