Randers Kommune fejrer milepæl: 100.000 borgere og velkomst til lille Ida

Randers Kommune fejrer en bemærkelsesværdig milepæl, da befolkningen nu er nået op på 100.000 borgere på tværs af kommunen. Det magiske tal blev nået, da Ida kom til verden natten til onsdag den 10. januar 2024.

Det stolte forældrepar Rikke Christensen og Kasper Christiansen synes det er meget pudsigt, at det lige var deres datter, som skulle blive borger nummer 100.000.

"Da vi kom på hospitalet, kunne vi se, at fødegangen var godt fyldt, så det er noget af et tilfælde, at hun lige er nummer 100.000. Det er en sjov historie at kunne fortælle, særligt når hun bliver ældre," fortæller mor Rikke Christensen med et smil.

Lille Idas far Kasper Christiansen er oprindeligt fra Randers, mens Rikke er tilflytter til det fælles hjem i nordbyen, hvor parret bor sammen med Kaspers søn Magnus på 8. Og det var også her Ida kom til verden på badeværelsesgulvet lidt over midnat den 10. januar, hvor far Kasper tog imod med jordemoren med på videoopkald.

"Det var noget af en fødsel, men det er gået rigtig godt. Og så er hun ovenikøbet borger nummer 100.000, så hun forstår at gøre væsen af sig fra start. Og samtidigt synes jeg også det er meget passende, at nummer 100.000 kommer fra en rigtig Randers-familie på fars side," siger Rikke Christensen.

Gave og lykønskning fra borgmesteren og kommunaldirektøren

Borgmester Torben Hansen var sammen med kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt på besøg hos Rikke og Kasper i deres hus i det nordlige Randers torsdag den 18. januar for at ønske stort tillykke. De havde gaver med til familien - både blomster, et skærebræt af lokalt træ, en bamse, et gavekort til midtbyen, sæsonkort til regnskoven plus et fint bordflag med indgravering.

"Vi har med stor spænding holdt øje med befolkningskurven i længere tid, og nu er vi så nået 100.000 borgere i Randers Kommune. Det er en kæmpestor milepæl, og så er det rart at kunne markere det ved at lykønske de nybagte forældre og byde lille Ida hjerteligt velkommen," siger Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune.

"Vi har en perlerække af dejlige lokalsamfund, en skøn storby og en beliggenhed midt i en fantastisk natur. Og samtidig har vi et rigt og spændende kultur- og fritidsliv, så det var kun et spørgsmål om tid, før vi kunne runde det magiske tal 100.000," siger Torben Hansen.

Officiel fejring på vej

En fælles fejring for milepælen er i støbeskeen. Programmet for den fælles fejring består i både musik eller en anden kulturoplevelse, kaffe, kage og fælles-plantning af egetræer. Det vil ske på en kommende lørdag kl. 11-12 både på Rådhustorvet i Randers og i byerne Assentoft, Langå, Stevnstrup, Spentrup, Harridslev, Ø. Bjerregrav, Fårup, Øster Tørslev, Havndal, Asferg, Gjerlev, Mellerup, Ålum, Uggelhuse og Udbyhøj Vasehuse. Dermed kommer begivenheden ud til en række knudepunkter i kommunen.

Den lørdag vil byrådet myldre ud til alle byer for at deltage i festlighederne og i at plante tre egetræer på en udvalgt plads i hver by. Der sættes også en sten med en indgraveret plade med tekst, som markerer, at det er ved fælles indsats på tværs af kommunens skønne lokalsamfund, at der nu er 100.000 borgere i kommunen. Under begivenheden serveres kaffe og kage i samarbejde med en lokal forening, og der vil være musikalske eller andre kulturelle indslag.

"Jeg håber at rigtig mange vil være med. Vi vil her fra byrådet rigtig gerne markere den fælles indsats i vores skønne kommune. Egetræer vokser sig store, stærke og bliver rigtig gamle. De vil minde os om, at det er i fællesskab, at vi når længst - også at blive flere - og så er det godt at tænke på, at træerne opsuger CO2, mens de vokser op," siger Torben Hansen.

Det er VERDO og ELRO-fonden, der velvilligt har finansieret træer, sten med plader og at gøre klar til selve plantningen. Kommunens driftsafdeling leverer træerne med vækstrør og stenen med pladen på. Det vil være lokale som planter træerne. Et lokalt byrådsmedlem eller en anden repræsentant for lokalområdet holder en tale.

Datoen for den fælles fejring bliver snarest meldt ud.

Ida sov trygt under det meste af besøget, så mor Rikke, far Kasper og søn Magnus på otte tog imod gaverne fra borgmesteren og kommunaldirektøren. Foto: Randers Kommune

Seneste nyheder

Nyheder