Randers Kommune indgår leasing-aftale på hjemmeplejebiler

Omsorgsområdet i Randers Kommune har været i EU-udbud på hjemmeplejebiler.

Fra venstre mod højre: Jan Kronborg Madsen, Salgsdirektør ved Pedersen og Nielsen og Thomas Krarup, Direktør for Sundhed, kultur og omsorg i Randers Kommune

Omsorgsområdet har indgået aftale med Pedersen og Nielsen a/s om operationel leasing af 95 Renault Captur og indgår aftale med ALD Automotives a/s om operationel leasing af 53 Volvo EX 30 (el-biler) til hjemmeplejen. Udbuddet er kørt som et offentligt EU-udbud, og der er indgået aftale med de økonomisk mest fordelagtige.

”I Randers Kommune glæder vi os over, at der blev tilbudt mange velegnede biler. Udbuddet er kørt som et offentligt EU-udbud, og bilerne er blevet evalueret ud fra evalueringskriterierne pris, ergonomi og funktionalitet,” siger Thomas Krarup, Direktør fra Sundhed, kultur og omsorg.

Pris er beregnet på leasingydelsen inkl. service, grøn ejerafgift og brændstofforbrug. Ergonomi er vurderet ud fra vejledning om tjenestebiler i hjemmeplejen, herunder ind- og udstigning mm, og funktionalitet er vurderet ud fra forhåndsdefinerede evalueringskriterier.

Godt en tredjedel af bilerne er elbiler. Der opsættes ladere på plejecentrene i samarbejde med energiteamet i Udvikling, Miljø og Teknik i Randers Kommune.

Der har deltaget medarbejderrepræsentanter, valgt fra sektorMED, og udbudskontoret har stået for den juridiske del af processen. Bilerne erstatter nuværende leasingaftaler ved udgangen af august 2024.