Randers Kommunes mest aktive lokalsamfund skal findes

Motion, fællesskab og nabodyst er på programmet i august og september, når borgere i Havndal, Asferg, Harridslev, Værum og Assentoft dyster om titlen som det mest aktive lokalsamfund i Randers Kommune. Vær med i konkurrencen om 10.000 kroner til dit lokalsamfund.

Foto fra Colourbox

Snør løbeskoene, puds traveskoene og spænd cykelhjelmen. For andet år i træk er Randers Kommune med i Lokaldysten. De fem lokalområder udfordrer hinanden til at tilbagelægge flest kilometer ved at gå, løbe og cykle. I hver by vil der i perioden fra den 23. august til og med den 10. september blive afholdt et motionsevent på to timer, hvor deltagernes bevægelsesaktivitet bliver talt sammen. Randers Kommune har gennem initiativet Bevæg Dig For Livet sat 10.000 kroner på højkant til det lokalområde, der har flest kilometer i benene. Lokaldysten samler dermed lokalsamfundene i en stor motionsfyldt fest, hvor både børn, unge, voksne og seniorer får sved på panden og smil på læben.

"Lokaldysten er et fantastisk initiativ, som vi håber, kan motivere flere borgere til at være sammen om motion og bevægelse. Derfor har Randers Kommune også valgt at bakke op på det gode initiativ for andet år i træk. Sidste år var stemningen og engagementet helt i top, hvor lokalområder fik samlet mange kilometer sammen på de forskellige ruter. Vi håber, at succesen gentager sig i år," siger Jesper Jakobsen, projektleder for Bevæg Dig For Livet i Randers Kommune.

Motionseventet udvisker betydningen af alder og fysisk formåen. I stedet er sammenhold og kampgejst nøglen til at stå øverst på sejrsskamlen. Derfor er ildsjæle i hver landsby allerede trukket i motionstøjet med en klar plan om at få lokket flere med.

"I Harridslev er vi med igen i år for at styrke sammenholdet lokalt. Lokaldysten er et godt tiltag til at få folk op fra sofaerne og ud at være aktive. Alle kan være med, det er blot et spørgsmål om vilje. Sidste år var vores alderspræsident 104 år. Udover, at det selvfølgelig handler om at få tilbagelagt nogle kilometer, så er det samtidig et fedt socialt arrangement med hygge efter de to timers motion. Sidste år oplevede vi også, at flere meldte sig ind i vores idrætsklub efter, at de deltog i Lokaldysten, så arrangementet bidrager til, at flere er aktive og har det sjovt på samme tid," siger Heidi Dyrholm, frivillig instruktør i idrætsklubben SMIFF.

Forventningens glæde er heller ikke til at tage fejl af i Randers Kommune. Lokaldysten er et nemt og fleksibelt event, der bringer byens borgere sammen på kryds og tværs, og dét skaber forhåbning om et styrket lokalsamfund.

"Det er så skønt at se, hvordan lokalområder støtter op om lokaldysten og gør en stor indsats for at skabe et hyggeligt arrangement for alle aldersgrupper. Alle kan være med, og det er noget er det, der gør lokaldysten til sådan et godt initiativ. Vi kan mødes på tværs af aldersgrupper, have det sjovt og være aktive sammen," siger Jesper Jakobsen.

Lokaldysten i Randers Kommune arrangeres af foreninger i de fem lokalområder i samarbejde med Randers Sundhedscenter, DGI Østjylland, Randers Kommune Kultur og Fritid samt Bevæg Dig For Livet.


Datoer og steder for Lokaldysten i Randers Kommune 2023:

  • Onsdag den 23. august kl. 17 i Kultur og Aktivitetshuset Gassum
  • Tirsdag den 29. august KL. 16.30 ved Græsarealet bag Havndal Hallen
  • Onsdag den 30. august kl. 16.30 i Assentoft Hallerne
  • Torsdag den 7. september kl. 17 ved Korshøjs Idrætscenter i Harridslev
  • Søndag d. 10. september kl. 13 ved Værum GF Klubhus og boldbaner, hvor der tælles kilometer på både cykel, løbe- og gåben.

For hver event har den lokale arrangør oprettet en Facebook-Begivenhed, hvor der løbende kommer informationer ud om den pågældende event.