Randersborgerne er vilde med de orange delecykler

En ny rapport fra firmaet bag de orange delecykler, Donkey Republic, viser, at cyklerne er populære som aldrig før. I gennemsnit har de 75 cykler været på 4.000 ture om måneden i sommeren sidste år.

Hvis man færdes i Randers by, er det svært ikke at få øje på de orange cykler, der står rundt omkring på gadehjørner og ved cykelstativer. Den ene dag står de der, den næste dag er de væk. Med god grund. Rigtig mange randrusianere benytter sig nemlig af muligheden for at låne delecyklerne, der er gratis at bruge de første 30 minutter hver eneste dag. En ny rapport fra firmaet Donkey Republic, der står bag cyklerne, viser, at cyklerne samlet set var på over 4.000 ture fra maj til oktober i 2023, en stigning på over 300% fra 2022.

"Man kan mene meget om den orange farve på cyklerne, men de er da til at få øje på, og jeg tror, det er en af de væsentlige faktorer for, at de bliver brugt så meget, som de gør. Det er fantastisk, at vi ved at have cykler stående rundt omkring i byen, kan få endnu flere til at hoppe på dem fremfor en inaktiv bil- eller bustur på de korte distancer," siger Frank Nørgaard, formand for miljø- og teknikudvalget.

Dykker man ned i tallene, kan man blandt andet læse, at det netop er de helt korte ture, der dominerer. 9 ud af 10 ture er under 5 kilometer lange og tager under en halv time, som er grænsen for, hvornår det begynder at koste penge at bruge cyklerne.

Kan næsten ikke følge med efterspørgslen

Cyklerne er så populære, at de ifølge firmaet bag, især i sommerperioden, har så høj en efterspørgsel, at der sagtens kan indsættes endnu flere cykler.

"Vi er i dialog med Donkey Republic og AFA Decaux om at få tilført flere cykler til kommunen, så vi kan følge med efterspørgslen. Det gælder om at finde det rigtige niveau, hvor cyklerne ikke kommer til at flyde rundt omkring og samtidig er tilgængelige, når borgerne skal bruge dem. Det vigtigste for os er trods alt, at de bliver brugt, og at endnu flere dermed får rørt sig på cyklen," siger Birgit Berggrein, der er projektleder for Randers Kommunes projekt Randers Cykelby.

En specialaftale i Randers Kommune gør, at cyklerne i Randers er gratis at bruge de første 30 minutter hver eneste dag. Brug af cyklerne kræver, at man downloader appen 'Donkey Republic' på sin telefon og opretter en bruger.

Fakta

Cyklerne blev lånt 35.396 gange i 2023 til sammenligning blev de i 2022 lånt 10.989 gange.

Juni måned var den mest populære måned i 2023 med 5421 ture, i 2022 blev der kørt 1034 ture i juni.

Seneste nyheder

Nyheder