Hold naturen ren og tjen penge til din forening

Nyd en tur i naturen, tag vare på miljøet og tjen penge til din forening. De tre ting kan atter kombineres gennem Ren Natur, hvor det nu er muligt at tilmelde sig

Ren Natur er populært ude i foreningerne (Foto: Randers Kommune)

For sjette år i træk kan foreninger i Randers Kommune give naturen en håndsrækning ved at fjerne affald gennem Ren Natur. Sidste år var et rekordantal på 210 frivillige med til at fjerne over 100 sække med øldåser, plastik, snuspakker og skodder fra buske, stier og grøfter i Randers Kommune.

"Vi oplever øget tilslutning til Ren Natur, og det er et vidnesbyrd om, at borgerne ønsker at gøre en forskel for naturen i Randers Kommune. Det er noget af en øjenåbner at bruge en dag ude i naturen og se med egne øjne, hvad manglende omtanke betyder for mængden af skrald i det grønne,” siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Affaldsindsamlingerne finder sted fra 3. maj og frem til 20. oktober, der er 15 ruter fordelt over hele Randers Kommune.

”Randers Kommune har været med til Ren Natur fra starten, og jeg håber, at vi igen oplever stor tilslutning. Det er et initiativ, der virkelig gør en forskel ude i foreningerne. Det bliver til nogle gode snakke om miljøet mellem børn, unge og voksne, mens man går og samler affald i naturen,” siger Louise Høeg, formand for Sundheds- idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

Tilmelding og fakta om Ren Natur
Der er 15 ruter tilgængelige ved Ren Natur i Randers Kommune. Foreninger, der ønsker at komme i betragtning til en af ruterne, kan tilmelde sig hos Ren Natur ved at klikke her og tjene 2500 kr.

Indsamlingerne finder sted fra 3. maj og frem til 20. oktober måned. Syv af de tilgængelige ruter i Randers Kommune er placeret i foråret, de resterende otte ligger i efteråret 2024. Efter tilmelding får foreningerne tilsendt udstyr som sikkerhedsveste, handsker, skraldeposer, snappere, som sendes retur efter brug. Efter indsamlingen forpligter foreningerne sig til at udfylde et afrapporteringsskema online. 

Ren Natur er et sponsor- og frivillighedskoncept fra organisationen Hold Danmark Rent, hvor foreninger mod at samle affald, kan tjene penge til gavn for foreningens arbejde. Konceptet er et samarbejde mellem sponsorer, frivillige, kommunen og Hold Danmark Rent. Ren Natur er i 2024 sponsoreret af McDonald´ s Danmark, SPAR, Danske Bank og WestWind.

Se mere om Ren Natur her.