Renholdet vil samle 1.000.000 stykker affald: De får brug for din hjælp

Vær med når Randers Kommune og Renholdet Randers inviterer til affaldsindsamlingsarrangement. Det er tid til at rydde op i naturen og målet er klart: Renholdet Randers sigter mod at samle 10 stykker affald pr. borger i kommunen, og du kan hjælpe til.

Med en snapper i den ene hånd og en sæk i den anden kan gåturen i lokalområdet give mere end bare frisk luft. En gruppe borgere har dannet et nyt fællesskab med det formål at give endnu mere værdi til vandreturene i kommunen. Fællesskabet, kaldet Renholdet Randers, vil med forskellige fællesskabende tiltag rydde op efter henkastet affald i naturen.

"Vi er flere, der længe har ønsket at organisere flere gåture og arrangementer med fokus på affaldsindsamling. Endelig har vi skabt et fællesskab, der gør det muligt at strukturere disse aktiviteter bedre. Vores første tiltag var en miniindsamling i Nordbyen, hvor Føtex på Mariagervej venligt bød på kage og kaffe efter indsatsen," siger Per Christensen, der er en af initiativtagerne til Renholdet Randers.

1.000.000 stykker affald i affaldsindsamlingsugen

Det første store mål for Renholdet er at samle 10 stykker affald pr. borger i Randers Kommune under affaldsindsamlingsugen i uge 15. De har brug for hjælp fra alle. Med den seneste optælling bor der flere end 100.000 borgere i Randers Kommune, hvilket betyder, at Renholdet skal samle 1 mio. stykker affald.

"Vi har sat et ambitiøst mål og håber på opbakning fra både borgere, skoler, børnehaver og virksomheder - vi kan ikke gøre det alene. Set fra den enkelte borgers perspektiv skal vi kun samle 10 stykker affald hver; det virker som en lille indsats. Men vi er klar over, at nogle måske ikke får det gjort, så vi i Renholdet tager initiativet og samler alt, hvad vi kan," siger Per Christensen.

Hjælp Renholdet med den store affaldsindsamling 13. april

Hele uge 15 holder Danmarks Naturfredningsforening Affaldsindsamlingsugen, et koncept Renholdet er en del af. Sammen med Randers Kommunes projekt Ren Randers arrangerer Renholdet Den Store Affaldsindsamling i No. 17, Slotsgade 4, lørdag den 13. april kl. 10-14, hvor alle kan komme og låne en snapper og gå en rute.

"Når en gruppe borgere tager initiativ til at bekæmpe en af de store lokale miljøudfordringer - nemlig mængden af henkastet affald - støtter vi naturligvis op. Vi er til stede under affaldsindsamlingsarrangementerne og bakker løbende Renholdet op. Det her er en god måde at gøre noget godt for miljøet på og samtidig få frisk luft," siger Frank Nørgaard, formand for Miljø- og Teknikudvalget.

Gør en forskel for naturen den 13. april og hør mere om Renholdet Randers og deres aktiviteter.

Fakta om den store affaldsindsamling

Affaldsindsamlingsugen er hele uge 15, men den store affaldsindsamling i Randers foregår lørdag den 13. april i No. 17, der ligger på Slotsgade 4 og i Nørrevangsparken ved Nørrevangsskolen. Begge arrangementer er åbne fra 10.00-14.00.

Aktiviteter

No. 17:

  • Prøv magnetfiskeri i havnen
  • Skab et skodværk og vind præmier
  • Gæt hvor mange cigaretskod vi samler
  • Adopter en bog af Randers Bibliotek.

Nørrevangsparken:

  • Spil affaldsbanko
  • Oplev underholdende affaldsformidling med Natur & Ungdom
  • Gæt og vind.

Seneste nyheder

Nyheder