Seks kunstnere indtager Krakamarken

Deltag i to helt særlige vandringer med lydværker og installationskunst den 16.-17. september. Metropolis Landskab kommer for tredje år til Randers. Denne gang i samarbejde med seks forskellige kunstnere, som sætter nyt liv i den gamle skulpturpark.

Billedkunstner Trine Rytter-Andersen, dramaturg Christine Fentz, kunstner Rune Fjord, billedhugger Pia Græsbøll, billedkunstner Jacob Juhl og lydkunstner Alex Mørch har sommeren over arbejdet i Krakamarken. Her har de har brugt tiden på at se og lytte. Vi har som mennesker lært, at naturen er tavs, og længe troede vi, at der ikke fandtes noget andet sprog, der er værd at lytte til end vores eget. Men faktisk er der masser af lyde i naturen, ligesom der er masser af sanselige indtryk. Dem har de seks kunstnere nu bearbejdet.

Resultatet kan publikum opleve helt gratis den 16.-17. september under eventen Performing Landscapes Randers – KRAKAFONI. Publikum vil under en vandring i Krakamarken opleve, hvordan lydværker, installationer og performance som forskellige brikker danner et unikt puslespil.

Naturkunstparken Krakamarken blev i 1992 anlagt af Randers Kommune på et 27 hektar stort område ved Brusgård på initiativ af kunstneren Jørn Rønnau. Over tre symposier i årene 1992-1995 opførte 29 kunstnere fra ni lande kunstværker i organiske materialer som jord og træ. Materialer, som siden forandredes af klimaets påvirkning og til sidst forfaldt. Krakamarken blev i 2001 lukket som skulpturpark, men bliver nu med Performing Landscapes gentænkt i en 2023-udgave.

”Krakamarken er i forvejen et unikt sted, hvor kunstnerne har forholdt sig til landskabet for 35 år siden takket være Jørn Rønnau. Derfor er det rigtig interessant at se, hvordan en ny generation af kunstnere går ind og gentænker både stedet og deres eget udtryk i en tid, hvor naturen har fået en afgørende betydning for vores liv,” siger Trevor Davies, der er kunstnerisk leder og grundlægger af Metropolis – Københavns Internationale Teater.  

Metropolis producerer ”Performing Landscapes Randers – KRAKAFONI” i samarbejde med Randers Kommune, Randers Kunstmuseum og Randers Teater.  Eventen er sanselig afslutning på trilogien Metropolis Landskab, hvor hver etape bygger videre på de foregående. Uden at det på nogen måde forhindrer publikum i at være med ved årets arrangement. 

”Metropolis Landskab Randers har over tre år været med til at binde mange dygtige kunstnere – også fra lokalområdet – og vores fantastiske natur sammen på en helt ny måde. Det har vi hos Sundheds-, idræts- og kulturudvalget set en stor værdi i. Særligt i år ser vi frem til, at kommunens mange borgere kan få en helt unik oplevelse i Krakamarken den 16. og 17. september, hvor kulturhistorie, kunst og natur smelter sammen. Og så er det gratis at opleve. For os i udvalget er det vigtigt, at kulturoplevelser og forskellige kunstarter er for alle,” siger udvalgsformand Louise Høeg.       

Sådan kommer du med
Kom med på vandringen og oplev KRAKAFONI. Mødestedet er indgangen til Krakamarken, Brusgårdsvej 25, 8900 Randers. Det er helt gratis, men kræver dog tilmelding på info@kit.dk (oplys navn, mobilnummer, ønsket dag samt antal personer). Vandringerne foregår lørdag den 16. september, kl. 15-18, hvor der afsluttes med efterfølgende gratis aftensmad på Designhøjskolen. Og søndag 17. september, kl. 14-17, hvor der afsluttes med gratis 5’o’clock tea på Designhøjskolen.

Læs mere om projektet