Skulpturer gøres forårsklare

I løbet af den 29. april 2024 bliver der igen sat lys og vand på skulpturerne i Randers

Ingvar Cronhammars Redfall på Østervold. Arkivfoto: Jakob Lerche Fotografi

I sommerhalvåret er mange flere mennesker ude om aftenen. Det er også den tid på året, hvor kommunen har flest turister og gæster i byen. Derfor er det også et sikkert forårstegn at skulpturerne i de mange byrum og parker igen får vand og lys.

Ud af 70 skulpturer, som du bl.a. kan finde i byrum og parker, er der flere af dem med vand eller lys - nogen endda med begge dele. Nyd for eksempel Sven Dalsgaards nøgle ved Værket eller Ingvar Cronhammars Redfall på Østervold. De mange skulpturer er spredt rundt om i kommunen, så der er mange oplevelser i vente. 

Skulpturer er mangfoldige og vidt forskellige. De tegner et billede af en fælles kulturarv, vi som borgere og mennesker kan spejle os i og være stolte af. Skulpturerne skal fungere som pusterum, der giver et afbræk i den vante færden og nye impulser at tage stilling til.

Skulpturerne i Randers Kommune har ofte givet anledning til blandede reaktioner. Der er både eksempler på læsebrevsdebatter og aktioner mod udvalgte skulpturer. Vi ledes ofte til at tage stilling og søge egne holdninger, når vi møder kunsten i hverdagen. Og det er netop, hvad kunsten skal, så vi kan se verden med andre øjne.

Her finder du en oversigt over alle kommunens skulpturer 

Skulpturen Den Blå Nøgle af Sven Dalsgaard.