Stort tillykke: Kristrup Skole har 125 år jubilæum

600 elever på Kristrup skole fejrede skolens 125 år med en ny skolesang, gave til skolen, en kæmpe kagemand og aktiviteter i ægte børnefødselsdag stil.

Siden 1898 har Kristrup Skole været en vigtig institution i Randers og særligt bydelen Kristrup. Dengang skolen blev grundlagt, var den en rummelig skole med god plads til børnene fordelt på fire klasselokaler.

I dag huser selvsamme bygning 6. årgang, Skibet og Kristrup bibliotek, som vidner lidt om skolens størrelse 125 år efter. For på Kristrup Skole er der godt 600 elever fra 0.-6. klasse både på almenområdet og tre specialklasser, og de var alle mødt op i skolegården for at fejre skolen. Det var ikke kun elever, som deltog, for også Borgmester Torben Hansen, formand for Skole- og Uddannelsesudvalget Lise-Lotte Leervad Larsen, skolechef Morten Lyhne og formand for skolebestyrelsen Niels Søndergård og næstformand Mette Daubjerg Møller var mødt op for at være med til at markere den særlige dag.

Hyldest til eleverne

Fødselsdagsfejringen blev sat i gang af borgmester Torben Hansen, som holdt en tale, hvor han hyldede eleverne på skolen: ”I bringer liv og glæde til hvert et hjørne til skolen. Jeres smil, latter, nysgerrighed, fantastiske ideer og venskaber, det er det gør skolen til et dejligt sted at være. Stort hjerteligt tillykke med fødselsdagen til jer alle – men også stort tillykke til alle os andre, som har en skole med sådan nogle skønne børn, som er gode ved hinanden”.

Netop det gode sammenhold på skolen var også tydeligt repræsenteret gennem hele dagen. Eleverne havde nemlig været med i planlægningen og valgt at dagen skulle fejres som en klassisk børnefødselsdag, der blandt andet bød på en 3 meter lang kagemand, hoppeborge, trylleshow, konkurrencer og mange andre aktiviteter.

Gave til skolen

Som en overraskelse havde eleverne lavet en gave til skolen, som blev afsløret af formanden og næstformanden for elevrådet. Gaven bestod af to billeder sammensat af hundredvis af små, kvadratiske tegninger, som de mange elever havde bidraget med.

Eleverne havde i dagens anledning også fået hjælp af skolebestyrelsesmedlem Erling Stegger Toft-Rytter til at skrive en ny skolesang, hvor alle 600 elever stolt sang i fællesskab, ”Kristrup Skole, det et godt sted at være, det et godt sted at lære”.

Fremtidens skole  

Dagens sidste aktivitet var oprettelsen af tidskapsel, hvor skoleleder Anne Marie Vitting Christensen opfordrede eleverne til at lave hilsener, breve og tegninger til fremtidens børn.

”Der er sket meget på skoleområdet på et helt århundrede, som har været med til at forme os og skolen til det, vi er i dag. Og nu har vi sendt en besked til fremtiden, så dem der skal følge i vores fodspor, kan bære historien med videre. Jeg håber vi om 25 år får en lige så fantastisk fejring som i dag”, slutter hun.

Tidskapslen skal nu opbevares indtil den kan åbnes ved skolens 150 års-jubilæum.