Svømmehallen på Nørrevangsskolen åbner igen

Så er der atter mulighed for svømmeundervisning og træning i den nordlige del af Randers efter omfattende renovering er færdig

Nørrevangsskolens svømmehal kan omsider være ramme om crawl, butterfly og ryg.

Onsdag 10. april var der atter plask og grin i vandet på Nørrevangsskolen efter et stort renoveringsprojekt endte med at blive færdig tidligere end planlagt – og tilmed cirka 30 procent billigere end budgetteret.

”Randers Kommune prioriterer det aktive liv, og den ventede genåbning af svømmehallen på Nørrevangsskolen giver endnu flere muligheder for kommunens borgere og foreninger i den henseende, siger Louise Høeg, formand for sundheds-, idræts- og kulturudvalget i Randers Kommune.

”Det er rigtigt dejligt, at elever og foreninger igen kan benytte hallen. Stor respekt til alle brugerne, der i en årrække har måtte finde alternative løsninger,” siger Claus Engstrup, kultur- og fritidschef i Randers Kommune.

"Det var en omfattende opgave at få svømmehallen på Nørrevangsskolen gjort anvendelig igen. Vores grundige forarbejde på renoveringen afdækkede den løsning, som vi nu har færdiggjort," siger Martin Toft, drifts- og ejendomschef i Randers Kommune.

Siden juli 2019 har Nørrevangsskolens svømmehal været lukket på grund af store skader i bygningens tagkonstruktion, der udgjorde en sikkerhedsmæssig risiko. Siden efteråret 2023 er arbejdet med at gøre svømmehallen anvendelig gået hurtigt.

”Svømmehallen er rigtig vigtig for os, da vi er en idrætsskole. Den har været savnet af vores elever og skolerne omkring os, som også har brugt bassinet. Det føles nærmest, som om vi har fået en helt ny svømmehal. Vi er bare glade for, at vi endelig kan komme i vandet igen, siger Martin Hyldgaard Larsen, skoleleder på Nørrevangsskolen.

Svømmehallen har fået et stort løft i forbindelse med renoveringen. To store vinduer ud mod Nørrevangsparken gør meget for lysindfaldet, lige som der er monteret ovenlysvinduer i loftet. Der er sat nye dyser i bassinet, som sikrer, at vandcirkulationen er i top. Endelig er bruser-faciliteterne og omklædningsrummene blevet moderniseret.

Det er den anden svømmehal i Randers Kommune det seneste år, der får et løft. Sommeren 2023 blev svømmehallen på Tirsdalens Skole genåbnet efter renovering.