Tandplejen samler 200 kollegaer til fælles sparring

Tandplejen i Randers Kommune arbejder løbende på at finde nye og smartere tandplejeløsninger inden for tandregulering. Derfor arrangerer tandplejen igen et kursus for kollegaer på Fyn og i Jylland.

Den 23. januar samles mere end 200 tandplejepersonale i Arena Randers til et kursus om tandregulering. Målet er, at deltagerne bliver klogere på, hvordan man fremadrettet kan arbejde med tandregulering bedre kendt som bøjebehandlinger.

”Her i Randers Kommune tog vi initiativ til at lave det her kursus tilbage i 2016, fordi vi synes, at det er vigtigt med vidensdeling og faglig sparring på tværs af kommunegrænser. Til hvert kursus tager vi et nyt emne op, og i år er der fokus på, hvordan vi i fremtiden kan bruge klare skinner til bøjlebehandlinger,” siger Helle Skovrider, tandplejer i Tandplejen i Randers Kommune og arrangør af kurset og fortsætter:

”Der er mange kommuner, der har hørt lidt om skinnerne, men de har endnu ikke vundet indpas rundt om på tandklinikkerne. Så det er et nyt og yderst relevant emne, vi tager hul på.”

Udover, at fokus er på de nye skinner, vil der også være et oplæg om tandskader i forbindelse med tandregulering. Ifølge Helle Skovrider er det et underbelyst emne, og det er derfor vigtigt blandt andet at få sat fokus på, hvilke skader der typisk sker, hvornår det går galt, og hvad man skal gøre på klinikkerne.

”Alle deltagerne kan derfor se frem til en god portion ny viden, som de kan tage med hjem i deres videre arbejde med tandregulering,” siger Helle Skovrider.

Rig mulighed for sparring

Fra at været et kursus med et dusin deltagere har kurset gennem årene vokset sig større og større, og i dag kommer der deltagere fra store dele af landet. På kurset deltager alle faggrupper blandt andet tandplejere, tandteknikere, klinikassistenter og specialtandlæger. Der er derfor god mulighed for at sparre med ligesindede og sammen blive klogere på tandregulering, og det er der ifølge Helle Skovrider behov for.

”Tandregulering er et område i udvikling, og her er det vigtigt, at vi opsøger og udnytter hinandens viden. Jeg er derfor glad for, at vi i Randers Kommune har valgt at gå forrest og etablere det her kursus. Vi er den eneste kommune, der på det her møde inviterer fagfæller til en snak om fagets muligheder og udfordringer,” siger Helle Skovrider og fremhæver, at det er blevet et kendt kursus i branchen, samtidig med, at det også har betydning for borgerne:

”Vi holder også de her kurser for at tilbyde borgerne de bedste løsninger og har løbende fokus på, hvordan vi kan gøre det lettere at få rettet tænderne,” siger Helle Skovrider.