Vær med til at fejre International Handicapdag 2023

Bliv klogere på livet med handicap og få en snak med kommunen og handicaporganisationerne. Det foregår i huset "No. 17" i Slotsgade 4 - søndag den 3. december mellem 14.00 og 17.00.

Centerleder på handicapområdet i Randers Kommune, Thomas Borup, ser frem til at markere dagen:

"Vi håber, at både dem, som lever med et handicap, deres pårørende og alle andre nysgerrige vil lægge turen forbi og være med til at markere den store dag. Også her i vores kommune lever rigtig mange mennesker med en funktionsnedsættelse af den ene eller den anden slags, og det sætter vi fokus på den 3. december," siger Thomas Borup.

I det nye bæredygtighedshus No. 17 kan du både møde repræsentanter fra Randers Kommune og handicaporganisationerne. Du kan prøve, hvordan det er at sidde i kørestol eller opleve, hvordan det er at leve med synsproblemer. Og der er æbleskiver og kaffe på kanden.

"Handicap kan tage mange former, og rigtig mange mennesker har en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse. Det kan være alt fra autisme til hjerneskade, nedsat syn og hørelse til udviklingshæmning. Faktisk viser nye tal, at mere end hver femte dansker lever med en funktionsnedsættelse eller anden livsomstændighed, som er omfattet af FNs forståelse af ordet handicap. Derfor er det vigtigt, at vi mødes og taler sammen om, hvordan værdige og gode liv med handicap ser ud," siger Thomas Borup.

FN's Internationale Handicapdag er blevet markeret hvert år den 3. december over hele verden siden 1992.