Vintercyklingsugen: Hjemmeplejens bedste cykeltips

Stil dit hold til Vintercyklingsugen og vind præmier for at tage cyklen. Læs her hjemmeplejens bedste tips til vintercykling

De tre cyklende SOSU-hjælpere fra venstre Birthe Kristensen, Anette Nielsen og Ulla Nørskov Hansen, Foto: Randers Kommune

SOSU-hjælpernes tips til vintercykling:

  • På med cykelhjelmen
  • Tøj der passer til vejret
  • Skiunderbukser er gode i frostvejr
  • Husk lys på cyklen
  • Varme handsker og en tynd hue
  • Reflekser for ekstra synlighed

Regnvejr er det værste, men på med regntøjet

SOSU-hjælperne har bemærket, at vinteren normalt ikke er så kold, som den førhen har været, så derfor er regnen den værste udfordring for dem, der ikke har tag over hovedet, når de transporterer sig. Men der er råd:

"De største udfordringer vi har, er når det regner. Jeg vil helst ikke møde ind på arbejde i vådt tøj, så vi sørger altid for at have skiftetøj klar eller et godt sæt regntøj. Frostvejr kan klares med et varmt inderste lag, såsom lange underbukser," siger SOSU-hjælper Birthe Kristensen, og de tre SOSU-hjælpere peger på, at det vigtigste i det kolde vejr er netop et varmt og tætsiddende inderste lag.

De har i alt 8 cykler til rådighed på Kildevang, og det er skiftende hvor meget de bliver brugt. Der er ikke ret mange, som når Anette, Birthe og Ulla i antallet af cykeldage, de tre gør dog deres til at lokke flere kolleger på cyklen.

"Selvom det ikke er alle på Kildevang, der er lige så tosset med cykelturene, som vi tre er, så tror jeg godt, vi kunne lokke nogen af de unge med på cyklen i en uge som Vintercyklingsugen," siger Birthe og opfordrer alle, der har mulighed for at skifte cyklen ud med bilen til at prøve det.

Har du mod på at prøve kræfter med eksempelvis cykling til arbejde, så er det måske en god anledning at samle et hold af kolleger og deltage i Cyklistforbundets kampagne Vintercyklingsugen i uge 47. Det er gratis at deltage, og I kan vinde cykeludstyr, cykler, citygavekort og biografbilletter. Læs mere på www.vcta.dk.