8. klasse gør en forskel på plejecenteret

I sidste uge har elever fra Randers Realskole været på besøg hos Landsbyen Møllevang. Det skete under overskriften ”Let rumpen – og gør en forskel”. På plejecenteret har eleverne skabt liv og nærvær.

8. klasses-elever læste deres julekort op for ældre på Landsbyen Møllevang.

Tirsdag d. 5. december 2022 fik plejecenteret Landsbyen Møllevang besøg af elever fra Randers Realskoles 8. klassetrin. Her kom eleverne med julekort, og de følgende to dage har beboerne og eleverne hygget sig med blandt andet skak, træværksted, musikværksted og kortspil.

Et besøg skaber nærvær

For beboerne på Landsbyen Møllevang har gevinsten ved besøget været tydeligt.

”Et besøg som dette skaber nærvær og samvær med beboerne. Det er helt utroligt og se hvordan mange ældre liver op ved sådanne besøg. Vores plejecenter skal helst føles så meget som muligt som et hjem, og det kan de unge bidrage med på sådanne besøg”, siger Anita Rosenqvist, pædagog på plejecenteret.
Og selv om et parti skak, en gåtur eller oplæsning af dagens avis kan virke som en lille ting, så har de tre dages besøg også et dybere formål både for elever og plejecenter.

Et spændende arbejde

Inden elevernes besøg på Møllevang, var Anita Rosenqvist på skolen for at forberede eleverne på, hvad et plejecenteret er, når beboerne er borgere med demens.

Eleverne havde til opgave at gøre en forskel for andre. De skulle vise, at de kunne tage kontakt til og interagere med en målgruppe, der er ukendt for dem.

”Vores håb for mødet med mellem de unge og ældre er at skabe gode oplevelser på tværs sf generationerne. Og så får de unge indblik i en verden, som de måske ikke møder ellers i hverdagen. Vi ønsker også at vise hvor mange forskellige faggrupper, der arbejder på et plejecenter og hvor spændende et arbejdsområde, det er”, forklarer Anita Rosenqvist.

Landsbyen Møllevang består af 77 demensvenlige plejeboliger og en aflastningsplads.