Nye cykeltællere og cykellæn i Randers

Randers Kommune har sat fire nye cykellæn op i Randers midtby, der skal gøre det nemmere for cyklister at holde for rødt og hurtigere at komme af sted, når det bliver grønt. Desuden har kommunen sat to nye cykeltællere op på travle cykelveje.

Cykellænene er stativer med et greb i toppen, som cyklister kan holde fast i og en plade, som de kan hvile deres ene fod på, i bunden. Kommunen satte det første cykellæn op for et par år siden i krydset Århusvej/Grenåvej:

"Det er en ekstra service til gavn for cyklisterne. Det er let og behageligt at have noget at støtte sig til, inden det bliver grønt," siger Birgit Berggrein, projektleder for Randers Cykelby.

Synlige Cykeltællere

Cyklister på Hobrovej og de mange pedalatleter, der hver dag cykler over Den Blå Bro, kan I fremtiden se frem til at blive registreret af to cykeltællere:

"Randers Kommune har i en årrække haft en cykeltæller på Stibroen ved Randers Bro. Tællerne giver cyklisterne mulighed for at holde øje med, at de er en del af et større fællesskab, der cykler. Tallene er også vigtige for Randers Kommune, for på den måde kan vi registrere og følge med i udviklingen af cykeltrafikken centrale steder i Randers midtby," siger Birgit Berggrein.

Her kan du bruge de nye cykellæn

På begge sider af krydset Havnegade/Kulholmsvej/Østergrave.

I Vestergade i krydset Vestervold/Vestergade.

På Hobrovej i krydset Vestervold/Hobrovej.

Fakta

De fire nye cykellæn og de to cykeltællere er led i cykelprojektet "Cykling i byen". I forbindelse med projektet bliver der anlagt cykelsti på begge sider af Vestervold i Randers. i midtbyen er der også  kommet  flere p-pladser til cykler. Der kommer endnu flere p-pladser i efteråret 2019.