Plan for byggeri af nyt integreret dagtilbud i Randers er nu fastlagt

Vuggestuen Minimax i det centrale Randers kan nu se frem til en større til- og ombygning, der betyder, at vuggestuen fra juni 2023 bliver et integreret dagtilbud med plads til i alt 150 børn. Det bliver entreprenør-virksomheden Høgh og Sønberg, der kommer til at stå for byggeriet af den nye institution.

Visualisering af det nye byggeri af Høgh og Sønberg, Rubow Arkitekterne og Stokvad Rådgivende Ingeniører.

Til maj 2022 går byggeriet af det nye integrerede dagtilbud i centrum af Randers i gang. Byggeriet bliver en til- og ombygning til vuggestuen Minimax, der i dag har plads til 50 børn. Når byggeriet står færdig til juni 2023, vil institutionen kunne byde velkommen til 100 ekstra børn. Det sker som indsats for at imødekomme det stigende børnetal i Dagtilbud Midt.

”Høgh og Sønberg har sammen med Rubow Arkitekterne og Stokvad Rådgivende ingeniører udarbejdet et spændende og gennemtænkt konkurrenceforslag, som vil kunne give vores børn nogle rigtig gode rammer for en tryg og inspirerende hverdag. De har blandt andet skitseret en god og veldisponeret planløsning for både de eksisterende bygninger og den kommende tilbygning, som vi ser frem til at kunne indvie for en masse nye børn i 2023,” fortæller Lars Lynghøj, dagtilbudschef i Randers Kommune

Den nye institutionsbygning kommer til at bestå af den eksisterende vuggestuebygning og en bygning i to etager, der bliver bundet sammen med vuggestuen af en etplans mellembygning.

Byggeriet kommer til at få et skulpturelt og arkitektonisk udtryk, der skal skabe sammenhæng til de bygninger, den kommer til at være i forbindelse med. Det gælder blandt andet Hobrovejens Skoles multihal, der i dag er nabobygning til institutionen Minimax.

”Jeg er glad for, at planerne for det nye dagtilbud nu er fastlagte. Det er vigtigt, at vi kan imødekomme de positivt stigende børnetal, og derfor justerer vi løbende den pasningskapacitet, vi har i forskellige områder,” siger Lars Lynghøj.

Byrådet i Randers Kommune har frigivet anlægsmidler på 21,5 millioner kr. til projektet. Høgh og Sønberg er udvalgt af et nedsat byggeudvalg bestående af medarbejder-, ledelses- og forældrerepræsentanter i vuggestuen Minimax, der sammen med dagtilbudschefen i Randers Kommune, Børn og Skoles bygningskonsulent, en repræsentant fra kommunens Ejendomsservice og to bygherrerådgivere har vurderet de indkomne konkurrenceforslag.