Randers Kommune vinder pris som innovativ læreplads

Randers Kommune har vundet prisen som "innovativ læreplads" i Region Midtjylland, efter at kontorelev hos Jobcenter Randers Erhverv, Christian Skermer Leonhardt, indstillede sin læreplads. Prisen gives til en arbejdsgiver, som i særlig grad har støttet sin elev eller lærling i at gennemføre et innovativt projekt.

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, kontorelev Christian Skermer Leonhardt og chef i Jobcenter Randers Erhverv Tine Arensbach.

Kontorelever i Randers Kommune uddannes fra Erhvervsskolen Mercantec i Viborg. Og det er her, man blandt 100 indstillinger har kåret Randers Kommune. Mercantec modtog en indstilling til prisen fra Christian Skermer Leonhardt, der er 2. års kontorelev hos Jobcenter Randers Erhverv. Han har i forbindelse med sin tid i Jobcenteret opfundet et interaktivt webkort over Jobcentrets samarbejdspartnere. Kortet gør det nemmere for jobcentrets virksomhedskonsulenter at planlægge relevante besøg hos virksomheder i Randers Kommune.

"Stort tak til Christian for at have indstillet os til prisen. Vi er rigtig stolte og beærede over at have modtaget den fine pris. Det kunne ikke lade sig gøre uden medarbejderne i Jobcenter Randers Erhverv med leder Tine Arensbach i spidsen, som har haft evnen og viljen til at lade Christian drible med sin gode idé. Den form for innovation forbedrer forvaltningens arbejde, og det kommer i sidste ende borgerne og virksomhederne til gode," fortæller Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune.

At arbejde i et jobcenter kræver et godt overblik over erhvervsstrukturen i Randers. En opgave Christian Skermer Leonhardt kunne se et effektiviseringspotentiale i. Derfor fik han ideen til at udvikle et datadrevet webkort, der kan vise hvor i kommunen, virksomhederne er placeret. Ved at datadrive informationer fra CVR registret og fra kommunens eget CRM system får jobcentret et optimalt værktøj til planlægning af blandt andet deres besøgsindsats.

 

Fra lokal til national konkurrence                                                     

Hvert år kan danske elever og lærlinge indstille deres læreplads til prisen Årets Læreplads. I anledningen af prisens 20 års jubilæum er den nye pris blevet til - Årets Innovative Læreplads. Med prisen som lokal vinder af Årets Innovative Læreplads går Randers Kommune videre til den landsdækkende konkurrence, hvor den nationale vinder kåres på Børsen i København til januar. Her vil Christian Skermer Leonhardt og Jobcenter Randers Erhvervs chef Tine Arensbach repræsentere Randers Kommune.

"Min elevansvarlige og jeg havde ikke regnet med at vinde denne pris, for vi var oppe imod mange store virksomheder. Jeg ved, at min leder og min elevansvarlige er meget stolte af, at jeg indstillede Randers Kommune til en pris, og naturligvis er vi alle glade for, at vi vandt den lokale kåring. Vi er dog helt klar til at dyste videre i den nationale kåring på Børsen, og vi går naturligvis efter at vinde den også," siger Christian Skermer Leonhardt.

 

Om Årets Innovative Læreplads

Der er mere en 100 uddannelser landet over, som kunne indstille deres arbejdsplads til Årets Innovative Læreplads. Prisen er en hyldest til den innovationskraft, der findes hos elever og lærlinge på de danske erhvervsuddannelser. Årets Innovative Læreplads, der er blevet til i anledningen af 20 års jubilæet for Årets Læreplads, er udviklet i tæt samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.

Det er Lederne af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier, som står bag den nationale kåring af Årets Læreplads.