Randers Musikskole henter ny leder fra egne rækker

Benedikte Havgaard Ede tiltræder den 1. august 2021 som ny leder af Randers Musikskole. Hun afløser den nuværende musikskoleleder Jens-Erik Thomsen, der efter 28 år har besluttet sig for at gå på pension.

Randers Musikskole har ansat Benedikte Havgaard Ede som ny leder. Dermed bliver det en person med særdeles godt kendskab til skolen, som nu skal stå i spidsen for den fremtidige udvikling

I forvejen er hun souschef samme sted, og den kommende leder har været tilknyttet musikskolen som underviser siden 1994.

"Benedikte er en dygtig og meget vellidt person. Hun er erfaren og idérig, og har masser af energi og engagement. Et enigt ansættelsesudvalg pegede på Benedikte, fordi udvalget har tilliden til, at Benedikte fremover vil kunne styrke musikskolen med flere elever, endnu mere synlighed omkring musikskolen samt indgå i et godt samarbejde med de mange forskellige samarbejdspartnere," siger Claus Engstrup, der er kultur og fritidschef i Randers Kommune.

Et stort privilegium

Randers Musikskole har ca. 900 elever, og musikskolen er kendt for et højt fagligt niveau med dygtige og dedikerede undervisere. Det glæder Benedikte Havgaard Ede sig til at komme til at stå i spidsen for.

"Det er en spændende opgave og et stort privilegium at få mulighed for at facilitere udviklingen af Randers Musikskole. Det er en arbejdsplads, jeg kender rigtig godt, og jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang," siger Benedikte Havgaard Ede.

Som kulturbærende institution bidrager Randers Musikskole til udviklingen af Randers Kommunes kulturliv. Den har eget hus geografisk placeret mellem Værket/Turbinen, Ridehuset og Randers Teater. I alt har skolen 29 fastansatte undervisere og 9 undervisere tilknyttet fra Randers Kammerorkester. Desuden består medarbejderstaben af administrativ medarbejder, pedel og rengøringsassistent.

Stærkt og dygtigt hold

"Medarbejderne har vidt forskellige baggrunde og erfaringer og er sammen et utroligt stærkt og dygtigt hold. Det ligger som en uudtalt selvfølgelighed underviserne imellem, at man hjælper hinanden med videns- og materialedeling. Og jeg ser det som en vigtig ledelsesopgave at støtte denne indstilling," siger Benedikte Havgaard Ede.

Benedikte Havgaard Ede er 62 år, uddannet blokfløjtenist fra Det Jyske Musikkonservatorium samt cand phil i musikvidenskab fra Aarhus Universitet og har været souschef på Randers Musikskole siden 2012. Hun tiltræder som ny leder den 1. august 2021, hvor hun overtager ledelelsesopgaven fra skolens nuværende leder Jens-Erik Thomsen, der efter 28 år har besluttet sig for at gå på pension.