Stor model viser hvordan Flodbyen Randers kommer til at se ud

I en glascontainer på Dronningekajen ved siden af Havnegadeboksen har Randers Kommune installeret en model af Flodbyen Randers. Her kan alle nu se, hvordan området omkring Randers Havn kommer til at se ud, når den nye bydel med plads til 7-8.000 indbyggere er realiseret.

"Rigtig mange borgere har bidraget til arbejdet med at skabe planen for at udvikle Flodbyen Randers, og generelt er der stor interesse for byens udvikling. Derfor har vi onsket at gore det muligt for alle at se byens storste udviklingsprojekt nogensinde i modelform. Jeg håber, at mange vil lægge vejen forbi Dronningekajen, hvor det vil være muligt at se modellen på alle tider af dognet," siger borgmester Torben Hansen.

Modellen af Flodbyen Randers er installeret i en glascontainer ved siden af Havnegadeboksen, og den viser, hvordan Flodbyen Randers overordnet set kommer til at se ud, når den nye bydel med plads til 7-8.000 indbyggere er fuldt ud realiseret.

"Flodbyen Randers er et generationsprojekt og vil forst være fuldt realiseret om 40-50 år. Men vi er allerede i gang, og jeg forventer, at byggekranerne ruller ind på de forste byggearealer i lobet af få år," siger Torben Hansen.

Model og film synliggor potentialer

Ud over den fysiske model af Flodbyen Randers, har Randers Kommune lanceret en film, der illustrerer udviklingen af den nye bydel og nogle af de elementer, som kommunen arbejder på at realisere. Filmen kan ses på www.randers.dk/flodbyen

"Både modellen og filmen skal synliggore de potentialer, som Flodbyen Randers vil indfri. Vi trækker naturen helt ind i byen og sikrer lys, luft og adgang for alle til vandet. Samtidigt har vi trafikale og klimamæssige udfordringer, som vi integrerer i de samlede losninger i byudviklingen, f.eks. Klimabroen og Klimabåndet. Flodbyen er et projekt med fokus på kvalitet og bæredygtige losninger, der vil bringe Randers godt ind i fremtiden", siger Torben Hansen.

Planen for at udvikle Flodbyen Randers vedtog byrådet på modet den 7. september 2020. Under navnet "Byen til Vandet" er planen skabt på baggrund af flere års involvering af borgere og virksomheder. Og den endelige plan beskriver de overordnede principper for, hvordan det omkring 59 hektar store område ved Gudenåen og Randers Fjord kan bruges til attraktiv byudvikling.