2021: Anders C. Anderson

CEO i virksomheden MAKEEN Energy er Årets Randersborger 2021.

CEO Anders C. Anderson fra virksomheden MAKEEN Energy blev af borgmester Torben Hansen kåret som Årets Randersboger 2021. Det skete fredag eftermiddag den 29. april i forbindelse med åbningen af Verdensmålsfestivalen på J.O. Krags Plads.

På grund af Corona-pandemien blev overrækkelsen af Årets Randersborger sidste år udsat. Overrækkelsen sker traditionen tro i forbindelse med åbningen af Randers Festuge. Udsættelsen af overrækkelsen endte i stedet som en ekstra flot gestus. Rammerne for at hædre en erhvervsmand, der i sit virke har fokus på bæredygtighed og energirigtige løsninger kunne ikke være flottere end på en festival, hvis formål er at inspirere til at handle efter FN's verdensmål.

MAKEEN Energy, der kom til Randers i 2019, udvikler med et globalt sigte ansvarlige energiløsninger. Det gør virksomheden på mange forskellige måder. En af dem handler om at omdanne plastaffald til en energiressource. Anders C. Anderson stod i spidsen for virksomhedens etablering i Randers, som har medført nye arbejdspladser i området. MAKEEN Energy bliver desuden den første virksomhed, der sætter spaden i jorden for at etablere sig på den nye Randers Havn øst for byen. Her vil virksomheden opføre et ny anlæg, der kan omdanne affaldsplast til olie.

"Det passer godt til kommunens DNA og image at kunne huse en virksomhed som jeres, der tilmed har et globalt afsæt i forhold til jeres leverancer," sagde borgmester Torben Hansen, blandt andet direkte henvendt til erhvervsmanden i forbindelse med overrækkelsen af hæderen.

Hovedpersonen selv er stolt og beæret over at modtage prisen.

"Der er så mange gode initiativer i Randers - og så meget lederskab hos lokale virksomheder, organisationer og institutioner. Så at jeg modtager titlen, er bestemt en ære," siger Anders C. Anderson.

Med ham ved roret engagerer MAKEEN Energy sig også i det lokale foreningsliv. MAKEEN Energy har blandt andet støttet Hornbæk Idræt og Kulturcenter, Randers Volleyballklub, Randers Cheerleaders og Randers FC.

"Det vidner om dit varme engagement for lokalområdet - og et varmt hjerte, der vil gøre noget godt for andre," lød det også fra borgmesteren.

Anders C. Anderson er født på Djursland, men har boet i Randers Kommune siden 1986.