Kulturhuset

Kulturhuset i Randers centrum rummer Randers Kunstmuseum, Museum Østjylland, Randers Bibliotek, Randers Stadsarkiv og Kulturcaféen.

Kulturhuset danner ramme for spændende og inspirerende miljøer, aktiviteter og events i Randers.

Randers Kunstmuseum

Randers Kunstmuseum har en samling på omkring 4.000 værker med alt fra klassisk kunst i guldrammer til moderne værker. Kunstmuseets samling er så unik, at store internationale museer som Louvre og Royal Academy of Art har lånt værker i Randers.

Besøg Randers Kunstmuseums hjemmeside.

Museum Østjylland

Tidligere Kulturhistorisk Museum Randers. Oplev blandt andet oldtiden helt tæt på og brug dine sanser, mens du går på opdagelse i en fjern fortid. Museet har også en række særudstillinger i løbet af året.

Besøg Museum Østjyllands hjemmeside.

Randers Bibliotek

Randers Bibliotek er centrum for formidling, dannelse, læring, oplevelser og fællesskaber for borgere i alle aldre. Rummet inviterer til ophold, og biblioteket byder desuden på foredrag, musik, arrangementer og meget mere.

Besøg Randers Biblioteks hjemmeside.

Randers Stadsarkiv

I arkivet kan du finde person- og slægtshistorisk materiale, fotografisamlingen, avissamlingen, kortsamlingen, ejendomsarkivalier, forenings- og institutionsarkivalier, udklipssamlingen, lokalsamlingen og forfattersamlinger.

Besøg Randers Stadsarkivs side.

Kulturhusets historie


Kulturhuset består af tre sammenføjede bygninger.

Den ældste er Randers Tekniske Skoles tidligere hovedbygning, opført i 1891, tegnet af J.P. Jensen Wærum.

I 1937 blev der føjet endnu en bygning til, tegnet af I.P. Hjersing.

Den kvadratiske betonbygning, som vi i dag oplever som Randers Kulturhus, er tegnet af Flemming Larsen og opført i årerne 1964-1969.

Over indgangen hænger skulpturen Ringen, der er udført af Viera Collaro i 1997.