Voruphuset

Voruphuset er et lokalt aktivitetshus for bydelen. Her er der alt fra aftenskoleundervisning, forskellige foredrag, til idrætsaktiviteter, musikundervisning og meget andet.

Voruphuset  ejes af Randers Kommune, der står for udlån af idrætssalen med tilhørende omklædningsfaciliteter. De øvrige lokaler og udendørsområdet udlånes/udlejes af foreningen ”Voruphusets Venner”, der står for den daglige drift.

Voruphusets Venner er en almennyttig forening opbygget af et repræsentantskab. Som medlem optages foreninger og institutioner, der vil arbejde for foreningens formål.

Medlemmer af Voruphusets Venner kan låne mødelokaler og udendørsområder gratis, så der skulle blive gode muligheder for at lokalerne igen kan blive samlingspunkt for det lokale område og lokale foreningsliv.

Huset består af:

  • Et klasseværelse med plads til ca. 20 personer

  • ”Musiklokalet” med plads til ca 60-80 personer og mulighed for at opdele rummet i to lokaler. Lokalet kan opdeles i 2 mindre rum "Musik 1" og "Musik 2", med en foldevæg/dør som gør det muligt at lave bordopstilling til 20-30 personer i hvert af rum. Begge rum har selvfølgelig adgang til den fælles gang med elevator og trappeadgang fra stueetage/foyer Til foredrag, undervisning og andre aktiviteter hvor der ikke er behov for bordopstilling er der mulighed for op til ca 80 personer. Til arrangementer hvor der laves bordopstilling til spisning er der plads til ca 60 personer, svarende til det antal kuverter der er service til.

  • "Balkonen" er med plads til ca 40 personer det mindste af de 2 mødelokaler på 1.sal i huset.

  • "Salenbruges primært til idrætsaktiviteter. Ved kulturarrangementer eller generalforsamlinger er der plads til op mod 349 personer.  Salen har opstreget basket-bane, minihåndbold, 2 badmintonbaner og en volleyball bane. Så der er rig mulighed for at komme til at dyrke idræt i salen.

  • Et udendørsområde til aktiviteter i sommerhalvåret