Voruphuset

Voruphuset er et lokalt aktivitetshus. Her er der alt fra aftenskoleundervisning og foredrag, til idrætsaktiviteter, musikundervisning og meget andet.

Voruphuset ejes af Randers Kommune, der står for udlån af idrætssalen med tilhørende omklædningsfaciliteter. De øvrige lokaler og udendørsområdet udlånes/udlejes af foreningen "Voruphusets Venner", der står for den daglige drift.

Voruphusets Venner er en almennyttig forening opbygget af et repræsentantskab. Som medlem optages foreninger og institutioner, der vil arbejde for foreningens formål.

Medlemmer af Voruphusets Venner kan låne mødelokaler og udendørsområder gratis, så der skulle blive gode muligheder for, at lokalerne igen kan blive samlingspunkt for det lokale område og lokale foreningsliv.

Det er der i huset

  • Et klasseværelse med plads til ca. 20 personer

  • "Musiklokalet" med plads til ca. 60-80 personer og mulighed for at opdele rummet i to lokaler. Lokalet kan opdeles i to mindre rum "Musik 1" og "Musik 2" med en foldevæg/dør, som gør det muligt at lave bordopstilling til 20-30 personer i hvert af rum. Begge rum har selvfølgelig adgang til den fælles gang med elevator og trappeadgang fra stueetage/foyer. Til foredrag, undervisning og andre aktiviteter, hvor der ikke er behov for bordopstilling, er der mulighed for op til ca. 80 personer. Til arrangementer, hvor der laves bordopstilling til spisning, er der plads til ca. 60 personer, svarende til det antal kuverter der er service til.

  • "Balkonen" er med plads til ca. 40 personer det mindste af de to mødelokaler på 1. sal i huset.

  • "Salen" bruges primært til idrætsaktiviteter. Ved kulturarrangementer eller generalforsamlinger er der plads til op mod 349 personer. Salen har opstreget basketbane, minihåndbold, to badmintonbaner og en volleyballbane. Så der er rig mulighed for at komme til at dyrke idræt i salen.

  • Et udendørsområde til aktiviteter i sommerhalvåret