Justesens Plæne

Justesens Plæne er ved at blive omdannet til et nyt bynært naturområde, der i fremtiden også vil beskytte Randers by mod stormflod. Glæd dig til, at plænen åbner igen i sommeren 2024.

Justesens Plæne ligger, hvor naturen smelter sammen med Randers by. Her er blot få minutters gang til midtbyens butikker og caféer i den ene retning - og til naturen med Gudenåen og Vorup Enge i den anden retning.

Se hvor området ligger på Google Maps.

Plænen er under forandring

Justesens Plæne er i øjeblikket ved at blive omdannet til et nyt bynært naturområde, der samtidig får en vigtig funktion i den fremtidige beskyttelse af Randers by mod stormflod.

Mens anlægsarbejdet er i gang, vil der være begrænset adgang til plænen. 

Nye muligheder for aktiviteter og ophold

Konkret går forvandlingen af Justesens Plæne ud på at etablere et grønt dige, der på sigt bindes sammen med resten af Klimabåndet til en sammenhængende højvandsbeskyttelse gennem Randers Midtby.

Derudover vil der blive bygget et åbent madpakkehus og et område til leg og bevægelse i naturmaterialer. En del af græsplænen afløses af græsser og blomstrende urter, der vokser vildt, og langs diget kommer staudebede med hjemmehørende arter. Der kommer også ny stensætning i åbrinken, så tidevandet kan opleves og en buet træbro med mulighed for ophold ved vandet. Endelig bliver der etableret et ankomstområde med toiletbygning og cykelparkering.

Ud over de fysiske ændringer vil Justesens Plæne fremover blive et sted med mere naturformidling, så både børn og voksne kan komme og opleve og lære om naturen.

Vi mødes på plænen i sommeren 2024

Det nye Justesens Plæne er klar til sommeren 2024, så du kan godt begynde at glæde dig.

På billedet herunder kan du se, hvordan det nye Justesens Plæne bliver indrettet og hvad det kommer til at indeholde. 

På det nye Justesens Plæne bliver der blandt andet etableret et åbent madpakkehus, et nyt bevægelsesområde og en toiletbygning. Derudover kan du glæde dig til mere natur og biodiversitet og til, at området i fremtiden også vil beskytte Randers by mod stormflod.