Gallerier

Randers-området er et kunstnerisk skattekammer med mange kunsthåndværkere, kunstnere og designere.

Rundt om i Randers kommune finder du mange gallerier med alt fra skulpturer til forskellige variationer af malerier, tegninger, fotografier, keramik, glaskunst, smykker, tekstiler og forskellige former for kunsthåndværk til boligen.

Nedenfor finder du en liste i tilfældig rækkefølge med nogle af de gallerier, der findes i Randers kommune. Ved at klikke på de enkelte navne kan du læse mere om gallerierne.

Galleri Disneyana+ er Europas største udbyder og formidler af Disney-kunst i absolut verdensklasse.

I et 300 m2 showroom i Randers udstiller Disneyana+ alt fra originale oliemalerier, akvareller, bronzeskulpturer, porcelænsfigurer og limiterede kunsttryk til eksklusive samlerobjekter, limiterede bøger osv. Alt sammen med motiver fra Disney-universet.

Samtlige kunstværker er udført af verdens førende Disney-kunstnere, herunder Carl Barks, Patrick Block, Eric Robison, Mike Peraza mfl.

Et besøg hos Galleri Disneyana+ vil med garanti give et smil på læben, da vi altid er leveringsdygtige i glad kunst, der vækker de gode barndomsminder. 

Yderligere info på disneyanaplus.com

Galleri Molevit ligger ved Fussingø og indehaves af kunstner Pia Bodil Andreasen. Efter uddannelsen ved Kunstskolen i Randers i 1996, helligede hun sin tid til acryl- og oliemaleri i atelieret i hjemmet ved Fussingø. Kunstneren betegner selv sine malerier som abstrakte med et naturalistisk præg.

Galleriet kan besøges efter aftale med Pia Bodil Andreasen.

Se mere på Galleri Molevits hjemmeside.

Lidt nord for Randers, i naturskønne omgivelser, finder du Galleri GAK.

Galleriets indehavere Jette Aaquist og Jan Toft har opbygget deres eget kunstgalleri, hvor det kunstneriske udtryk sker igennem glaskunst og malerier.

Galleriet fungerer også som kursuscenter i kreativ glaskunst.

Midt i naturen ligger Bendixen Galleri & Atelier, hvor indehaver og kunstner Vivi Bendixen slår sine folder. Hun er en alsidig kunstner, der primært finder sin inspiration i naturen, og arbejder indenfor maleri, keramik, raku, skulptur, beton, fedtsten, relief, mv.

Læs mere om Bendixen Galleri & Atelier.

I Langå ligger Galleri Aadalen, der i hyggelige og intime lokaler, byder på skiftende separat- og gruppeudstillinger med anerkendte kunstnere fra hele landet. Galleri Aadalen arbejder ud fra en vision om kunst for alle. Mangfoldigheden og spændvidden i det kunstneriske udtryk skaber en facetteret og spændende oplevelse for alle kunstinteresserede.

I galleriet afholdes der 5-6 nye ferniseringer årligt.

Læs mere og Galleri Aadalen.

Passionen for at male er i højsædet hos Lil'Art, hvor paletten er nuanceret med alt lige fra landskabsmaleri til det abstrakte. Kunstnergruppen består af de syv kvindelige kunstnere Alis Husum, Anni Stege, Birthe Christiansen, Helga von Wowern, Jette Bang, Joan Kathrine Rasmussen og Ulla Olesen.

Lilarternes faste tilholdssted er på "Høloftet" i Støvring ved Randers, men kunstnergruppen tager også gerne ud i virksomheder og foreninger og udstiller. På "Høloftet" er der hvert år en fast udstilling i påsken. Fra april til september er "Høloftet" åben efter aftale. I vinterperioden er der lukket.

Galleriet tilbyder dig et indblik i Hanne Kochs kunstneriske verden, der bestyrer GALLERI-randers.

Hanne Koch udstiller blandt andet sine populære KOCH-AMOK malerier. Hendes egne malerier er malet med akryl på lærred. Hanne har naturen, byen og mennesker som primær inspirationskilde. 

Inden du besøger GALLERI-randers, kan du godt forberede dig på en hyggelig, rustik, sjov og anderledes oplevelse - ofte er der særlige events i galleriet.

Derudover er der også udstillet værker fra gæste-kunstnere. Selv har Hanne Koch flere gange malet sammen med kendte danskere - gerne for at samle penge ind til et godt eller humanitært formål.

Se mere på GALLERI-randers' hjemmeside.

Galleriet indehaves af kunstner Kirsten Fredslund Jæger. Hun har adskillige udstillinger på cv'et - også fra det store udland.

Kirsten Fredslund Jæger har blandt andet udstillet på Rotterdam International Artfair og hos Artifact Gallery på selveste Manhattan i New York.

Se mere på Galleri Fredslunds hjemmeside.

Skulptør og billedhugger Mads Arndtzen bor i Sødring ved udmundingen af Randers Fjord, hvor han også har sit værksted og galleri.

Han lader ikke fantasien sætte grænser for sine kunstværker. Han arbejder med sten, ler, træ og metal og udformer alt fra abstrakte skulpturer over børnevenlige legefigurer og til haveudsmykning.

Læs mere på Maz Arts hjemmeside.

Randers Kunsthus præsenterer en bred vifte af kunst: Malerier, stenskulpturer, smykker, keramik og glaskunst. Galleriet danner rammen for omkring 35 kunstnere - og den udstillede kunst afspejler både bredde og forskellighed i udtryk og udformning.

Find Randers Kunsthus på Facebook.

Med uddannelser indenfor kunst, grafik og foto er galleri-ejer Peter Møller en alsidig herre.

Peter Møller har bl.a. arbejdet som plakatkunstner for teatret Mariehønen (der nu går under navnet Teatret NEO), lavet udsmykning for diverse virksomheder og undervist i eksperimenterende maleri og tegning.

Hos PM Kunst er der også mulighed for at opleve gæsteudstillere samt at få indrammet egen kunst, fotos, litografier eller lignende.

Læs mere om PM Kunst.

Slottet danner rammen om udstillinger med kunst og kunsthåndværk et par gange om året. Derudover er der andre skiftende arrangementer på og ved Fussingø Slot.

Den smukke klassicistiske bygning med de mange lyse stuer rummer attraktive udstillingsmuligheder for samtidskunst af skiftende udstillere. Mange kunstnere har i de forløbne år været præsenteret med billedkunst og formgivningsarbejder af enhver art, ligesom der hver eftersommer vises kunsthåndværk. I efterårsferien afholdes der Familiearrangement og i november afholdes en lille intimkoncert. Sidst i november indbydes der til Jul på Slottet.

I underetagen er der endvidere indrettet et historisk rum, med arkivalier som fortæller historie om herregården Fussingø, og slægten som igennem århundreder har sat sit præg på egnen. I den lille Café er der mulighed for at købe kaffe, the mm.

Parken og skoven giver sammen med det omliggende landskab gode muligheder for naturoplevelser og motion året rundt. Tag picnickurven med og nyd en god dag i kombination med kultur og natur.

Find yderligere information på slottes hjemmeside.

Galleriet rummer mere end 200 værker og kunstner Nick Gade er både ejer og den skabende kraft bag malerierne. Nick arbejder med feltet imellem det abstrakte og det spirituelle, og hans kunst udtrykker evigt gyldige budskaber i en moderne, nutidig verden.

Galleriet er åbent efter aftale, og du finder altid enten manager Kathrine Iversen eller Nick Gade selv ved malerierne - klar til en kop kaffe og en snak.

Du kan kontakte Galleriet på:

Tlf.: 2239 7382
E-mail: info@nickgade-Art.com

Læs mere på Nick Gade Arts hjemmeside.

Elsker du også boligindretning som os?

Så besøg vores webshop www.papapapa.dk eller vores 350m2 showroom på Agerskellet 3, 8920 Randers NV.

Her finder du et bredt udvalg af kunstneriske motiver, designet af PAPAPAPA. Hver serie er målrettet sin egen indretningsstil. Og efterhånden er der noget til enhver smag! Som med alt kunst er fortolkningen op til modtager, så vi håber du vil tage tiden til at besøge vores showroom eller vores hjemmeside www.papapapa.dk.