Udbyhøj Strand

Blå Flag om sommeren og vinterbadepunkt resten af året.

Udbyhøj Strand er en børnevenlig strand med fint sand, som er god at bade ved. Stranden ligger lige ved siden af Udbyhøj Lystbådehavn og tæt på Randers Fjord Camping.

Lunt og rent sommervand 

Hver sommer i skolernes sommerferie måler lystbådehavnens havnefoged temperaturen på badevandet. Den oplyses via TV 2 Vejret .

Badevandstemperaturen er som regel et par grader varmere end alle andre steder, som følge af de rolige strøm- og vindforhold i Randers Fjord.

Stranden har Blå Flag for en ren og tryg badeoplevelse. I sommeren 2019 blev badevandet ved Udbyhøj Strand vurderet som det reneste i Danmark af Friluftsrådet. Der er heller ikke fundet PFAS forurening.

I den vestlige ende af stranden findes der i sommerhalvåret desuden et legetårn for de helt små. Ligesom der er strandstole til fri afbenyttelse.

Der er kiosk/grill, toilet og bad på lystbådehavnen.

Vinterbadepunkt


Når en strand er mærket Vinterbadepunkt, ved gæsterne, at sikkerheden er i orden, og at badevandet er rent. Badepunkt-flaget kan holdes hejst hele vinterbadesæsonen, som ligger fra september til maj.

Udbyhøj har som det eneste sted i Østjylland fået dette fine mærkat. I hele Danmarks findes der kun 12 Vinterbadepunkter i vintersæsonen 2023/2024. 

At et badested er mærket Vinterbadepunkt betyder, at badende er garanteret rent badevand og høj badesikkerhed. Det første foregår ved jævnlige målinger. Det sidste handler blandt andet om badesteder med livredningsudstyr og fokus på underlaget på eksempelvis isglatte badebroer, samt en række øvrige faktorer, der gør det kolde dyp mere sikkert.

Der er to saunaer og en badeklub i Udbyhøj. Siden 2021 har også private som for eksempel vinterbadeklubber, campingpladser og badehoteller haft mulighed for at få badepunkt og dermed hejst et officielt badeflag på deres badesteder. Og badesteder, hvis brug ligger uden for den normale badesæson, kan nu mærkes som Vinterbadepunkt.

Vinterbadesæsonen løber til udgangen af maj. Herefter tager det sommerlige Blå flag over igen

På den anden side af stranden finder man den hyggelige færgeforbindelsen tværs over fjorden. Og tæt her på løber flere af de nationale cykel- og vandreruter samt den internationale North Sea Trail – Nordsøstien.

Husk de 5 baderåd, når du bader ved stranden. På grund af sejlrenden og strøm bør du bade indenfor flydelinen.

Flaget for vinterbadepunkt er hejst