Bliv plejefamilie

Har I hjerterum og overskud til at hjælpe et barn eller en ung, der har det svært? Måske kunne I være interesseret i at blive plejefamilie.

Hvilke overvejelser skal I gøre jer, inden I søger om at blive plejefamilie?

At blive plejefamilie vil få stor betydning for jer og jeres eventuelle børn. Det vil føre mange dejlige og positive oplevelser med sig, men der vil helt sikkert også være perioder, hvor det vil blive særdeles udfordrende.

Hvis I har et ønske om at blive plejefamilie, er der flere overvejelser, som I bør gøre jer, inden I beslutter jer:

  • Hvorfor ønsker I at blive plejefamilie?
  • Kan det at blive plejefamilie harmonere med jeres nuværende job?
  • Hvad vil det betyde for jeres dagligdag, at I vil være et ekstra medlem i familien?
  • Hvordan vil jeres eventuelle egne børn reagere på at skulle dele opmærksomheden med et plejebarn?

Vores forventninger til jer som plejefamilie:

  • I skal kunne rumme plejebarnets eventuelle sorg og smerte over at blive fjernet fra sin egen familie for at bo hos jer
  • I skal kunne rumme plejebarnets forældre og være positive i samarbejdet med dem
  • I skal være parate til at reflektere over jeres handlinger og rolle som plejefamilie
  • I skal være indstillet på, at arbejdet som plejefamilie kræver uddannelse og supervision
  • I skal samarbejde med Familie- og rådgivningscentret. Der vil være en række mål, som I sammen med medarbejdere i Familie- og rådgivningscentret skal hjælpe barnet til at opnå. Det vil være mål om trivsel, udvikling, skolegang, fritidsliv osv. 

Godkendelse

For at blive plejefamilie skal I først godkendes. Det er det Socialtilsyn, som dækker jeres område, der er ansvarlig for at godkende jer. 

Du kan læse om ansøgning og godkendelse på Socialtilsyn Midts hjemmeside.

Hvis I ønsker at blive plejefamilie for et bestemt barn eller ung i jeres egen families netværk eller slægt, er det Randers kommunes egne familieplejekonsulenter, der skal godkende jer. Denne form for plejefamilie kaldes netværksplejefamilie. 

Allerede godkendt?

Det kan også være, at I allerede er godkendt og klar til at modtage et barn eller en ung. Er det tilfældet, vil vi meget gerne høre fra jer. 

Vores familieplejekonsulenter

Plejefamilier, som indgår en kontrakt med Familie- og rådgivningscentret, får alle tilknyttet en fast familieplejekonsulent. Det er også familieplejekonsulenter, der matcher plejefamilier og barn/ung. 

Vil I læse mere om at være plejefamilie eller netværksplejefamilie hos os?

Måske vil I gerne vide mere om vores servicenivea, honorering, forsikring, ferie og meget mere? Det kan I læse mere af i vores håndbøger. Alt afhængig af, om I er interesseret i at være plejefamilie eller netværksplejefamilie, kan I vælge den håndbog, der er aktuel for jer.

Kontakt

Vores familieplejekonsulenter er rigtig tit på udkørende opgaver, og derfor kan I med fordel skrive til os. Ønsker I en opringning fra os, så skriv gerne en "bedst træffetid" og jeres telefonnummer, så vil vi gøre alt det vi kan for at kontakte jer i det ønskede tidsrum.  Vi vil bestræbe os på at svare jer indenfor 3 hverdage. 

I kan skrive sikkert til os via nedenstående link. I skal bruge MitID, og når I er logget ind, så skriv meget gerne "att. Familieplejen" i emne feltet. 

I kan også ringe til Familie- og rådgivningscentrets hovednr. 8915 4670 og bede om at tale med Familieplejens matchenhed. Hvis vi ikke er tilgængelige på telefonen, så læg meget gerne en besked på vores telefonsvarer, så ringer vi tilbage.