Ansøgning om elscooter

Hvis du bevilges en elscooter, giver kommunen som udgangspunkt et tilskud på 50 % af elscooterens pris, dog maks. 9000 kr.

Du ansøger om støtte til en elscooter ved at udfylde den formular, der linkes til herunder. Det kræver MitID at udfylde formularen. I formularen skal du udfylde:

  • Personoplysninger
  • Information om dine helbredsforhold
  • Information om din evne til at komme omkring
  • Kørselsdagbog for fire uger
  • Samtykke og tro og loveerklæring

Du kan evt. vedhæfte dokumentation for din funktionsnedsættelse i formularen.

Ansøgningsformularen er delt op i flere dele, og du kan først komme videre til næste del, når du har udfyldt alle de obligatoriske felter i den del, du er i gang med.

Du har mulighed for at gemme din ansøgning undervejs, så du kan færdiggøre den senere.

Tilskuddets størrelse

Hvis du bevilges en elscooter, betaler kommunen 50 %, dog maks. 9.000 kr. i tilskud. I sjældne tilfælde bevilges en elscooter som et udlån.

Tilskuddet til køb af en elscooter afhænger af elscooterens pris. Vælger du at købe en elscooter til f.eks. 15.000 kr., giver kommunen 7.500 kr. i tilskud. Køber du en elscooter til 20.000 kr., giver kommunen det maksimale tilskud på 9.000 kr.

Hvis du vælger at købe en elscooter, inden din ansøgning er behandlet, bedes du venligst ringe og annullere din ansøgning. Det er ikke muligt at give tilskud, hvis du allerede har købt elscooteren, inden ansøgningen er behandlet.

Afprøvning af elscooter

Når du har ansøgt om en elscooter, vil vi i de fleste tilfælde vil vi kontakte dig og aftale et møde. Ved dette møde vil vi afdække dine muligheder for at komme omkring. Derudover vil du få mulighed for at afprøve en elscooter.

Læs mere om, hvordan vi behandler din ansøgning.

Din ansøgning om elscooter bliver behandlet efter lov om social service § 113.

Har du brug for et andet hjælpemiddel?

Har du brug for et andet hjælpemiddel end det, der er beskrevet ovenfor?

Se oversigten over de forskellige hjælpemidler, du kan søge om.