Gratis nikotin -og rygestophold

TILLYKKE - du er nu et skridt tættere på at lykkes med dit nikotin- eller rygestop! Kvit sammen med andre på et nikotin- og rygestophold.

Har du mod på at mødes med en gruppe til nikotin -og rygestop i Randers Sundhedscenter? Så er du havnet det rette sted. Alle hold har en eller flere rygestoprådgivere tilknyttet.

Vi behandler emner som:

  • Motivation
  • Afhængighed
  • Nikotinerstatningsprodukter
  • Håndtering af nikotintrang
  • Fastholdelse

Vi har også hold målrettet specifikt til unge, så hvis du er ung, eller kender en ung som det kunne være relevant for, er du altid velkommen til at kontakte Emma Truelsen, sundhedskonsulent og rygestoprådgiver på tlf. 29 32 19 84 eller emma.truelsen@randers.dk.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig på følgende måder:

Tidspunkter for kommende hold

Kom & Kvit har møder hver mandag kl. 11.00-12.30. Der er løbende optag af deltagere. Holdet foregår i Havndal Sundhedshus.

Kom & Kvit har eftermiddagshold hver mandag kl. 16.30-18.00 med opstart den 6. maj. Der er løbende optag af deltagere. Holdet foregår i Randers Sundhedscenter. 

Nikotinstop for unge - løbende opstart. Holdet foregår i Randers Sundhedscenter.

Naturligvis Nikotinfri har møder hver tirsdag kl. 10.00-12.00. Der er løbende optag af deltagere. Holdet foregår i naturen ved Fladbro. Der er toiletter og bænke på turen.

Mød Susanne, der har deltaget i et rygestophold

Susanne Ødum har efter mere end 30 års rygning valgt at sige farvel til cigaretterne og har nu været røgfri siden midten af januar 2023.

Susanne Ødum har til dagligt marskandiserbutikken Kronjyllands Ønske Ø i Randers midtby. Hun har været røgfri siden midten af januar 2023

Hun blev egentligt henvist til behandling hos en fysioterapeut i Randers Sundhedshus. For Susanne Ødum blev det startskuddet på et rygestop, for i sundhedshuset mødte hun en tidligere ryger, der talte godt om stedets rygestop-holdet.

Hun meldte sig på et holdet, og der var masser af inspiration at hente i de andre deltageres historik med rygning.

"Jeg skulle jo stoppe. Også selv om jeg har gået og talt om, at rygning er en form for frihed, man tager sig. I virkeligheden er min røgfrihed jo faktisk den store frihed," siger Susanne Ødum.
Hendes motivation for at stoppe med cigaretterne var primært helbredet, der ikke var, som hun gerne ville have det til at være. Hun er lige fyldt 70, men kroppen føltes ældre. Rygestop-holdet begyndte i januar 2023.

"Selv om det til at begynde med virkede som et ubestigeligt bjerg, viste det sig at være anderledes. Jeg har tidligere forsøgt at stoppe med at ryge og har ikke kunnet gennemføre det. Denne gang lykkedes det heldigvis," fortæller hun og understreger vigtigheden af de kompetencer og den hjælp personalet på sundhedscenteret bidrager med.

En enkelt svipser på vejen

Men selvfølgelig kræver det også styrke, når kroppen og hjernen for alvor begynder at kræve en smøgpause i stedet for en pause fra smøgerne. Den sidste dag i februar 2023 tog Susanne Ødum en enkelt cigaret. Hun er taknemmelig for, at det var det, og i dag tænker hun ikke på at ryge og bliver heller ikke påvirket af andres rygning.

"Det er den store frihed at slippe for alle de tanker om rygning. Nu skal jeg ikke gå og tænke på at have cigaretter på lager. Jeg skal heller ikke tænke på at finde det næste rum til at kunne smutte udenfor og ryge. Det er faktisk et hårdt arbejde at ryge, fordi den næste cigaret hele tiden skal planlægges," forklarer Susanne Ødum.

Heldigvis er der også andre gevinster ved livet uden røg. Hun hoster mindre nu, og hendes omgangskreds hilser røgfriheden velkommen. Det var på tide.

Derfor er det også bare om at komme i gang, hvis man er klar til at tage kampen op med rygning, mener hun:

"Der vil altid være forhindringer omkring rygestop. Der er mange tidspunkter, hvor man skal ’afkodes’ fra at gribe cigaretterne, men det kan klares, og du kan godt bestige det bjerg, du står foran. Jeg fik hjælp, støtte og inspiration fra rygestop-holdet samt holddeltagere fra holdet".