Sociale medier

Sociale medier giver mange muligheder for at kommunikere og være sammen online.

Til børn

Børneportalen - Dit liv online

SletDet Rådgivningen

BørneTelefonen

Til forældre

Børns Vilkår - Forældre i en digital verden

Børns Vilkår - Hjælp til sikker digital kurs

Medierådet for børn og unge - Forældreguide om mobiltelefon til 9-12-årige

Der er så meget forældre ikke forstår - Hvad skal jeg vide når mit barn går online?

Red Barnet - Leksikon til forældre om børn og unges online liv

Sundhedsstyrelsen: TeenageForældre - digitalt liv

Genvej til dit barns digitale liv - Børn har brug for deres forældre - også på nettet

Gode råd om sikkerhed på nettet

  • Tænk over, hvilke billeder og oplysninger om dig selv du lægger på nettet. Som udgangspunkt skal du ikke lægge noget ud, som du ikke kan sige højt eller ikke vil have, bliver sendt videre. Så snart det ligger på nettet, har du ingen kontrol med, hvor det havner henne.
  • Find ud af, hvordan sikkerhedsindstillingerne virker, der hvor du har en profil: Hvem kan se dine oplysninger? Hvem kan se dine billeder? Og hvordan anmelder og blokerer du? Men husk: Selvom du har styr på dine privatlivsindstillinger, så har dem som laver siden eller appen adgang til alt dit indhold. Husk også, at dine venner kan dele det, du slår op.
  • Pas på med ironi. Ting du skriver på nettet eller i en sms kan lettere misforstås, end hvis du siger det ansigt til ansigt.
  • Hvis du synes, at nogen mobber dig på nettet eller på mobilen, så fortæl det til en voksen. Indimellem kan man være fristet af at 'svare igen', men det er sjældent en god idé, da det kan gøre mobningen værre.
  • Husk, at ikke alle er dem, de udgiver sig for at være på nettet. Det er derfor en god idé ikke at møde en onlineven alene. Hvis du skal på netdating, bør du sørge for, at I mødes et offentlig sted med mange mennesker.